Profil de politician Gabriela Firea. CV, scandaluri și anchete celebre

Stan Filon / 02.12.2020, 20:32
Profil de politician Gabriela Firea. CV, scandaluri și anchete celebre

Vă prezentăm profilul de politician al Gabrielei Firea, care candidează la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie pentru un post de senator. Gabriela Firea era deja un nume foarte cunoscut în România, înainte de a intra în politică, datorită faptului că a intrat în casele românilor, în fiecare seară, când prezenta Observatorul de la Antena 1.

Așa arată profilul de politician al Gabrielei Firea

Gabriel Firea a lăsat televiziunea și s-a dedicat vieții politice. S-a dovedit a fi un adversar redutabil, călit în luptă. Așa a câștigat și funcția de primar General al Capitalei. Mandatul său nu a fost unul lipsit de incidente, ajungând pe primele pagini ale ziarelor după ce a acuzat că cineva a vrut să o omoare.

Gabriela Firea a avut probleme grave de sănătate, dureri insuportabile, iar la un control s-a descoperit că avea o …sârmă în colon. Aceasta nu își explică nici acum cum a ajuns bucata de metal acolo, dar la momentul respectiv a spus că a fost victima unei tentative de omor.

Profil de politician - Gabriela Firea
Profil de politician – Gabriela Firea

A pierdut nu foarte demn funcția de primar General

A pierdut nu foarte demn funcția de primar General al Capitalei, la alegerile locale din septembrie 2020, în fața lui Nicușor Dan. A refuzat mult timp să-și recunoască înfrângerea, iar telefonul de felicitare a adversarului său nu a venit niciodată.

Gabriela Firea s-a născut în anul 1972, la Bacău, loc unde a făcut și studiile primare, la Școala generală nr. 8 din cartierul Letea. Provine dintr-o familie cu 4 copii, fiind al doilea născut. Copilăria sa a fost una nefericită, plină de neajunsuri, dar și de violență. Tatăl său era un consumator notoriu de alcool, iar fiecare băută se termina cu scandal. Și-a văzut mama bătută de nenumărate ori, iar violența tatălui său se îndrepta de multe ori și asupra copiilor, după cum chiar ea recunoaște.

Copilărie grea, alături de un tată alcoolic

La vârsta de 14 ani, și-a convins mama și frații să plece, să renunțe la totul și s-o ia de la capăt, departe de tatăl său abuziv. ”Avea mari probleme cu băutura şi, normal, cu serviciul. Mama, după ce că le avea pe ale ei pe cap, trebuia să mai bată şi pe la tot felul de uşi să-i găsească din nou de lucru, după ce el îşi pierdea slujba. La un moment dat nu mai avea unde să se ducă, pentru că-l ştia toată lumea ca pe un cal breaz.

Bea foarte mult şi ne bătea şi pe noi, copiii, şi pe mama. Până la urmă am hotărât să-l părăsim. Chiar îmi revendic meritul că eu am convins-o pe mama să divorţeze. Aveam 14 ani. L-am lăsat singur în apartament şi am plecat cu toţii”, a povestit Gabriela Firea într-un interviu acordat revistei Tango.

Nu exclude o candidatură pentru cea mai înaltă funcție din stat

A absolvit Liceul Industrial nr. 1 Bacău, iar pentru studiile superioare a decis să plece la București. Gabriela Firea a terminat Facultatea de Litere a Universității din București, specializarea Științele Comunicării și nu s-a oprit aici. Ulterior aceasta a continuat cu pregătirea postuniversitară și academică la Academia de Studii Economice. În anul 2010, Gabriela Firea era doctorand în economie la ASE, însă a decis să-și înghețe programul de pregătire doctorală.

În întreaga sa carieră politică, Firea a mai ocupat și alte funcții, precum: consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, purtător de cuvânt dar și Secretar de Stat. Acum, ea vă cere votul pentru a deveni paramentar. Mai mult, întrebată într-o emisiune ce va face în 2024, ea a spus că va candida din nou pentruPrimăria Capitalei, dar nu exclude și o candidatură chiar la prezidențiale.

Gabriela Vrânceanu s-a căsătorit în 1993 cu Răsvan Firea de la care are un băiat, Tudor Ștefan. După decesul primului soț (în 24 ianuarie 2010), Gabriela Firea s-a recăsătorit în septembrie 2010 cu politicianul Florentin Pandele, cu care are 2 copii, David Petru (2012) și Zian Mihail (2015).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI