Profesorii cer spor de radiații! Cerința bizară către Guvern are argumente solide la bază

Stan Filon / 12.11.2020, 14:08
Profesorii cer spor de radiații! Cerința bizară către Guvern are argumente solide la bază

În plină pandemie de coronavirus, profesorii vor o mărire de salariu, pe motivul că se iradiază din cauza orelor susținute în mediul online. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ este cea care a trimis o solicitare către Guvernul Orban.

Profesorii cer spor de radiații pentru orele susținute elevilor în mediul online

Federația respectivă reprezintă interesele a peste 56% din personalul din învăţământul preuniversitar de stat și solicită, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, majorarea salariilor profesorilor la nivelurile prevăzute pentru anul 2022.

Profesorii nu vor doar salariile din viitor, ci vor și spor de radiații. Așadar, FSLI cere Guvernului spor pentru condiţii de muncă şi spor pentru expunere la radiaţii, acordate profesorilor care lucrează online.

Profesorii cer spor de radiații
Profesorii cer spor de radiații

”O perioada îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiații”

”Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, de la începerea anului școlar 2020-2021, multe unități au funcționat în scenariul doi sau trei, iar pentru următoarele 30 de zile și nu numai, actul educațional se va desfășura, la nivel național, exclusiv on-line, ceea ce va presupune o perioada îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care fiecare le deține, prin resurse financiare proprii și pe care le utilizează în actvitatea profesională. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că se impune modificare HG nr.34/2018 astfel încât să fie prevăzut cuantumul sporului de care trebuie să beneficieze personalul didactic care, în realizarea saricinilor de serviciu, utilizează dispozitive electronice”.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ mai solicită Executivului ca prin bugetul pentru anul 2021 să fie alocate Ministerului Educaţiei fondurile necesare pentru cumpărarea laptop-urilor şi tabletelor pentru profesori şi elevi.

FSLI mai cere Guvernului ca în bugetul pentru următor să fie prevăzuţi banii pentru majorarea salariilor de bază ale personalului didactic la nivelurile prevăzute pentru anul 2022 în Legea salarizării unitare (nr. 153 din 2017).

Noile restricții adoptate de Guvern prevăd trecerea tuturor școlilor din România în mediul online, din cauza creșterii necontrolate a numărului mare de noi infectări cu coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI