Profesoară anchetată pentru că îi îndemna pe elevi să nu se vaccineze. Un elev de clasa a VII-a a înregistrat-o

Badea Violeta 17.10.2021, 00:08
Profesoară anchetată pentru că îi îndemna pe elevi să nu se vaccineze. Un elev de clasa a VII-a a înregistrat-o

O profesoară din Botoșani va fi anchetată de Inspectoratul Şcolar Judeţean după ce le-ar fi recomandat elevilor să nu se vaccineze. Totul s-a aflat după ce un elev de clasa a VII-a a înregistrat-o.

Inspectoratul Şcolar anchetează o profesoară care le-a transmis elevilor mesaje antivacciniste

Șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Ada Macovei, a anunțat că un cadru medical va fi anchetat după ce i-ar fi îndemnat pe elevi să nu se vaccineze. Conform acesteia, Inpectoratul Școlar Județean Botoşani s-a sesizat după ce informația a apărut în presă.

Amintim că în mass-media a circulat o înregistrare audio din care reiese faptul că profesoara, care predă muzică la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ, le transmitea elevilor mesaje antivacciniste.

„Inspectoratul Şcolar va demara luni o anchetă cu privire la sesizarea apărută în presă, sub coordonarea reprezentanţilor Corpului de control al ministrului Educaţiei, iar, dacă faptele sesizate se vor confirma, va fi sesizată şi Poliţia, pentru că se pare că este şi de competenţa lor.

Este de neimaginat şi bineînţeles că nu putem tolera o astfel de atitudine în sistem. Este o încălcare gravă a legii”, a transmis Ada Macovei.

Profesoara a fost inregistrata de un elev de clasa a VII-a
Profesoara a fost inregistrata de un elev de clasa a VII-a

Informaţiilor apărute în presă vor fi verificate și de DSP

Nu doar ISJ s-a autosesizat, ci și Direcția de Sănătate Publică. Monica Adăscăliţei, șefa DSP, a anunţat că informațiile apărute în presă vor fi verificate până la cel mai mic detaliu.

„DSP s-a autosesizat. Vom demara o anchetă. Consider că nu este deontologic ca doamna profesor să afirme ceea ce a afirmat, având în vedere că nu ştiu dacă dumneaei s-a documentat în ceea ce priveşte vaccinarea, iar lucrurile pe care le-a declarat nu sunt tocmai OK.

Este grav, mai ales că persoanele care sunt formatori de opinie nu trebuie să promoveze concepţia personală, ceea ce cred ele despre vaccinare, dar nu este OK să declare acest lucru şi copiilor, care sunt elevii dumneaei”, a transmis Monica Adăscăliţei, conform Agerpres.

Profesoara a fost înregistrată de un elev de clasa a VII-a

Totul s-a întâmplat la Liceul „Grigore Antipa”. Filmarea a fost făcută pe data de 14 octombrie, în timpul orei de muzică la clasa a VII-a. Profesoara Doina Amarandei, cunoscută și ca interpretă de muzică populară, a început să le vorbească elevilor despre vaccinurile anti-Covid. Aceasta i-a sfătuit pe copii să nu se imunizeze, fiindcă riscă să devină legume.

“Faceți ce vreți, dar sunteți tineri… Acuma am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo. Exact ca la un abator! Te-ai dus acolo, ți-ai făcut cruce. Dacă vrei să ajungi legumă peste 2-3 ani … să fii cobaiul ăstora de la Organizația Mondială a Sănătății …”, le-a transmis cadrul didactic.

Din păcate pentru ea, imaginile au ajuns la părinți, apoi în presă. Mai mult, cadrul didactic nu purta nici mască, deşi aceasta este obligatorie în toate unitățile de învățământ.

Urmăriți Impact.ro și pe