Produsul pe care nu îl vei mai găsi în supermarketurile din România. Era un adevărat pericol pentru cetățeni

Iancu Andreea, Anca Lupescu 22.11.2021, 18:17
Produsul pe care nu îl vei mai găsi în supermarketurile din România. Era un adevărat pericol pentru cetățeni

Autoritățile din domeniul siguranței alimentare au demarat o serie de controale în ultima perioadă, astfel că mai multe nereguli au fost semnalate. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat care este produsul pe care nu îl vei mai putea găsi în supermarketurile din România, ca urmare a unei descoperiri ce pune în pericol sănătatea cumpărătorilor. Despre ce produs este vorba.

Care este produsul ce va dispărea din supermarketurile din România

Tot mai multe probleme privind diferite alimente au fost semnalate în ultima perioadă în rândul produselor comercializate în supermarketurile din țara noastră. Unul dintre cele mai recente anunțuri a fost făcut de către ANSVSA cu privire la produsul ce dispare de pe rafturile supermarketurilor Metro. Reprezentanții magazinului au stabilit retragerea de la vânzare a sortimentului descoperit ca fiind neconform.

Metro a anunțat că retrage de pe piață un produs comercializat de SUPERDROB S.A, după ce un sortiment de pulpe de pui cu spate a fost descoperit cu Salmonella Enteritidis. Clienții care au cumpărat produsul sunt sfătuiți să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Metro Cash & Carry România, până la data de 11.12.2021. Clienții vor primi în schimb contravaloarea produselor achiziționate.

Vă informăm că Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemării: prezenţa Salmonella Enteritidis, a transmis, luni, ANSVSA.

Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022, este precizat în anunțul autorității sanitare.

Care este produsul care dispare din supermarketurile din România
Produsul rechemat în magazinele Metro

Salmonella, prezentă și într-un produs comercializat de Carrefour

Un alt retailer important de pe piața din România, Carrefour, a dispus o verificare amănunțită a unei companii cu care colaborează și astfel a fost anunțată retragerea de pe piață a unui produs comercializat în magazine. Produsul de pe rafturile Carrefour reprezintă o problemă pentru sănătatea clienților, astfel că s-a luat decizia de a scoate de pe raft acest articol.

Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului livrat de societatea Copanex SRL, reprezentând pipote de pui, după ce a fost semnalată prezența Salmonella Enteritidis în produs. Anunțul a fost făcut miercuri, 17 noiembrie, de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului “Pipote Pui 500G “, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022, se arată în anunţul instituției.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...