Produsul Lidl care dispare definitiv din magazine. Motivul pentru care instanța a luat decizia radicală

Ana Anitoiu 01.10.2022, 18:07
Produsul Lidl care dispare definitiv din magazine. Motivul pentru care instanța a luat decizia radicală

Un produs Lidl dispare definitiv de pe rafturi. Cea mai înaltă instanță din Elveția a luat această decizie radicală, joi, obligând retailerul german să se conformeze și motivând hotărârea pe care a pronunțat-o în defavoarea lanțului de magazine.

Ce produs Lidl dispare definitiv de la vânzare

Mai exact, instanța a decis ca retailerul german Lidl să oprească vânzarea unui produs și să distrugă stocul ce i-a rămas. Este vorba despre iepurașii de ciocolată de la Lindt & Spruengli, înveliţi în poleială, ce, conform judecătorilor, merită protecţie împotriva produselor ce îi copiază.

Lanțul de magazine Lidl este cunoscut pentru faptul că pune la vânzare produse ce se aseamănă cu cele ale unor branduri consacrate, dar la prețuri mai mici. În urma deciziei instanței din Elveția, retailerul german nu va mai putea copia iepurașii de ciocolată de la Lindt & Spruengli.

Produsul Lidl care dispare definitiv din magazine
Iepurasii de ciocolata Lindt & Spruengli

Cum a fost motivată decizia instanței

Conform tribunalului federal ce a pronunțat această hotărâre, sondajele transmise de compania Lindt au arătat că iepuraşul de Paşte produs de aceasta este bine cunoscut pe piață și că acesta poate fi ușor confundat cu replica pe care o pune la vânzare lanțul de magazine Lidl, în ciuda faptului că există unele diferenţe între ele.

În acest context, tribunalul federal din Elveția a anulat o hotărâre ce fusese pronunțată anul trecut de un tribunal comercial elveţian împotriva companiei Lindt şi în favoarea a două unităţi elveţiene ale Lidl şi a dispus ca retailerul german să-şi distrugă stocul de iepuraşi de ciocolată.

„Distrugerea este proporţională, mai ales că nu înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui distrusă”, arată un rezumat al verdictului instanței.

De-a lungul timpului, producătorul de ciocolată premium elveţian Lindt a purtat multe lupte în instanţă pentru a-şi proteja iepuraşul de ciocolată de Paşte, care se numără printre cele mai de succes produse ale companiei, de când Uniunea Europeană i-a acordat acesteia, în anul 2020, statutul de marcă înregistrată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...