Produsele care se dau doar cu rația la Lidl. Se întâmplă deja lângă România

Nicu Stan 31.01.2022, 13:24
Produsele care se dau doar cu rația la Lidl. Se întâmplă deja lângă România

Produsele care se dau doar cu rația la Lidl. Se întâmplă deja lângă România. Lidl Ungaria raționalizează din februarie vânzarea alimentelor de bază cu termen de garanție de lungă durată și ale căror prețuri sunt plafonate de guvernul ungar. Produsele raționalizate sunt: zahăr, făină, ulei, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă.

Lidl Ungaria vinde alimentele de bază cu rația. Ce a hotărât guvernul de la Budapesta

Lidl Ungaria raționalizează începând de luna aceasta vânzarea mai multor produse de bază cu termen de garanție de lungă durată.

Raționalizarea se face pe acele produse alimentare ale căror prețuri au fost plafonate de guvernul ungar, informează portalul Pénzcentrum, citat de Rador.

Viktor Orban a plafonat pretul la alimentele de baza
Viktor Orban a plafonat pretul la alimentele de baza

Viktor Orban a reglemantat prețul celor șase alimente de bază, în contextul scumpirii curentului electric

În data de 12 ianuarie 2022, guvernul condus de Viktor Orban a informat că va reglementa prețurile în cazul a șase produse de bază, fiind vorba despre: zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă cu 2,8% grăsime.

Din cauza faptului că prețurile la energie electrică au crescut în întreaga Europă, guvernul din Ungaria a decis plafonarea prețurilor la produsele alimentare de bază, a anunțat prim ministrul țării, Viktor Orban, care a menționat că aceste produse trebuie să fie în mod obligatoriu pe stoc.

Ce înseamnă raționalizarea alimentelelor de bază la Lidl Ungaria. Câte kilograme din fiecare se pot cumpăra

Astfel, cine face cumpărărturi din Lidl Ungaria nu mai poate cumpăra cantitățile de alimente de bază pe care le doresc. Acum, conform magazinului, cantitatea maximă care poate fi achiziționată la o singură cumpărătură este: zahăr – 10 kg, făină – 10 kg, lapte UHT – 12 litri, ulei de floarea soarelui – 10 litri.

De asemenea, potrivit lanțului de magazine cu discount, vor fi și oferte cu reduceri suplimentare față de prețurile stabilite de autorități și prevăzute de lege. Astfel zahărul și făina vor fi vândute cu câte 10 forinți mai ieftin, laptele UHT cu 19%, iar uleiul de floarea soarelui cu 14-15% mai puțin.

Câți bani au cheluit cetățenii din Ungaria pe lapte și ulei de gătit într-un an

În plus, la solicitarea ziarului ungar „Világgazdaság”, compania de cercetare de piață NielsenIQ a prezentat indicele comerțului cu amănuntul. Din aceste date rezultă că populația din Ungaria a cheltuit într-un an 43,5 miliarde de forinți pe lapte, în timp ce pentru uleiul de gătit a cheltuit 39 de milioane de forinți.

Urmăriți Impact.ro și pe