Procurorul surpriză care anunță protestul magistraților: ce rol are în dosarul lui Dragnea

Claudiu Surmei 01.04.2019, 12:26
Procurorul surpriză care anunță protestul magistraților: ce rol are în dosarul lui Dragnea

Magistrații protestează din nou, pe 1 aprilie, la ora 18:00, față de intenția de adoptare a OUG de modificare a Codurilor Penale. Anunțul a fost făcut de procurorul care anchetează dosarul TelDrum, care îl vizează pe Liviu Dragnea.

Protestul magistraților are loc luni, 1 aprilie, de la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București.

Într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, procurorul Alexandra Lăncrăjan, care se ocupă de dosarul lui Liviu Dragnea, a anunțat că magistrații protestează față de intenția Guvernului de a adopta o OUG care să modifice Codul Penal și Codul de Porcedură Penală.

Protestul magistraților, anunțat de procurorul care anchetează dosarul lui Dragnea

„Magistrații protestează luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prevederile vehiculate fiind de natură sa creeze un dezechilibru între drepturile procesuale ale inculpaților și cele ale persoanelor vătămate.

Astfel, proiectul prevede, fără nicio justificare și fără existența unei urgențe reale, dezincriminarea unor infracțiuni grave, reducerea termenelor de prescripție, reducerea fracțiilor minime de executat în cazul liberării condiționate, precum și instituirea unor condiții noi pentru dispunerea arestării preventive, finalitatea fiind îngreunarea considerabila a activității organelor judiciare și un tratament preferențial pentru inculpați, fără nicio dispoziție în favoarea victimelor”, a scris procurorul pe pagina personală de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe