Probleme pentru guvernul Cîțu? Presa germană scrie că mult lăudatul PNRR al României ar putea fi respins de Comisia Europeană

Badea Violeta, Coteț Alexandru 29.07.2021, 12:43
Probleme pentru guvernul Cîțu? Presa germană scrie că mult lăudatul PNRR al României ar putea fi respins de Comisia Europeană

Deși premierul Florin Cîțu anunța, marți, 27 iulie,  că Planul de Redresare și Reziliență al României va primi aprobarea Comisiei Europene la mjlocul lunii septembrie sau chiar mai devreme, presa germană îl contrazice și scrie că aceasta ar putea fi respins.

Probleme pentru guvernul Cîțu?

Premierul Florin Cîțu a declarat că Planul de Redresare și Reziliență al României va primi aprobarea Comisei Europene la mjlocul lunii septembrie sau chiar mai devreme, dar publicația germană Welt nu este de aceași părere.

Nemții au scris că PNRR-ul României este privit cu scepticism de Comisia Europeană, iar decizia finală ar putea fi amânată până la sfârșitul lunii septembrie.

Informația apare într-un articol care analizează PNRR-urilor prezentate de țările din Uniunea Europeană și modul în care au fost primite de reprezentanții de la Bruxelles. Publicația germană a ținut să sublinieze, încă din titluri, situația ceva mai specială în care se află țara noastră.

Jurnaliștii au notat că PNRR-ul românesc a ridicat multe semne de întrebare și este văzut ca având multe puncte slabe, printre care sunt menționate lipsa detaliilor privind costurile și cheltuielile.

„Comisia nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârșitul lunii septembrie. În acest caz, situația este mult mai delicată. Planul prezentat de București a ridicat, în mod evident, multe semne de întrebare autorităților de la Bruxelles.

România a solicitat 15 miliarde de euro în împrumuturi soft și 14,3 miliarde de euro în transferuri nerambursabile. La Bruxelles, se spune că planurile aveau deficiențe semnificative, inclusiv absența unor informații despre costuri și cheltuieli.”, conform Welt.

Presa germana scrie ca mult laudatul PNRR al Romaniei ar putea fi respins de Comisia Europeana
Presa germana scrie ca mult laudatul PNRR al Romaniei ar putea fi respins de Comisia Europeana

Presa germană scrie că mult lăudatul PNRR al României ar putea fi respins de Comisia Europeană

Publicația germană vorbește despre lacunele foarte mari pe care le-au identificat oficialii de la Bruxelles și avertizează că pasul anterior menționat este posibil să fi fost precedat de un avertisment din partea reprezentanților. Nemții nu exclud varianta ca PNRR-ul României să fie respins de către Comisia Europeană.

„Aparent, lacunele erau foarte mari, la fel ca și nevoia de clarificări a Comisiei Europene, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial prelungirea termenului de evaluare până la sfârșitul lunii septembrie.

Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment din partea Bruxelles-ului potrivit căruia Comisia ar putea respinge planul în absența unor informații suplimentare.”, se mai arată în presa germană.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...