Probleme pentru Elon Musk. Dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari din cauza unei presupuse scheme piramidale Dogecoin

Mihnea Tălău 17.06.2022, 09:41
Probleme pentru Elon Musk. Dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari din cauza unei presupuse scheme piramidale Dogecoin

Cunoscutul miliardar Elon Musk, CEO atât al Tesla, cât și al SpaceX, a fost dat în judecată joi pentru 258 de miliarde de dolari de către un investitor în Dogecoin, care l-a acuzat că a condus o schemă piramidală pentru a susține criptomoneda.

Plângere împotriva lui Musk, Tesla și SpaceX

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, reclamantul Keith Johnson l-a acuzat pe Musk, compania de automobile electrice Tesla Inc. și compania de turism spațial SpaceX de escrocherie pentru că au promovat Dogecoin și au crescut prețul acesteia, pentru ca apoi să lase prețul să se prăbușească.

„Inculpații erau conștienți încă din 2019 că Dogecoin nu avea nicio valoare, dar au promovat Dogecoin pentru a profita de pe urma tranzacționării sale. Musk și-a folosit piedestalul de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula schema piramidală Dogecoin pentru profit, expunere și amuzament”, se arată în plângere.

Plângerea agregă, de asemenea, comentarii de la Warren Buffett, Bill Gates și alții care pun la îndoială valoarea criptomonedelor.

Un avocat al lui Johnson nu a răspuns imediat la cererile de comentarii cu privire la ce dovezi specifice are sau se așteaptă să aibă clientul său care să dovedească faptul că Dogecoin nu are valoare și că inculpații au condus o schemă piramidală.

Se solicită daune de miliarde și blocarea Dogecoin

Johnson solicită daune de 86 de miliarde de dolari, reprezentând scăderea valorii de piață a Dogecoin din mai 2021, și vrea să fie triplată. El vrea, de asemenea, să îl blocheze pe Musk și companiile sale să promoveze Dogecoin și un judecător să declare că tranzacționarea Dogecoin este un joc de noroc în conformitate cu legislația federală și cea din New York.

Plângerea spune că vânzarea Dogecoin a început în jurul datei în care Musk a fost gazda emisiunii „Saturday Night Live” de la NBC și, jucând rolul unui expert financiar fictiv într-un segment „Weekend Update”, a numit Dogecoin „o escrocherie”.

În februarie 2021, Tesla a declarat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și, pentru o scurtă perioadă de timp, l-a acceptat ca plată pentru vehicule.

Dogecoin s-a tranzacționat joi la aproximativ 5,8 cenți, în scădere față de vârful său din mai 2021, de aproximativ 74 de cenți.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...