Probleme mari pentru vaccinul Moderna. Ce reacţii dă injecţia anti-COVID-19

Andreea Bisinicu, Anca Manolica / 20.01.2021, 14:13
Probleme mari pentru vaccinul Moderna. Ce reacţii dă injecţia anti-COVID-19

Ce reacţii adverse dă vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna. Probleme mari pentru vaccinul Moderna. Ce reacţii dă injecţia împotriva coronavirusului. Oficialii tocmai au făcut anunțul îngrijorător. Se pare că vaccinul împotriva coronavirusului fabricat de Moderna a avut anumite reacții adverse. Ce au pățit pacienții cărora le-a fost administrat acest antidot.

Ce reacţii adverse dă vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna

Vești îngrijorătoare vin din partea companiei americane Moderna. Se pare că vaccinul anti-COVID-19 fabricat de aceștia a înregistrat un număr alarmant de reacții adverse pe care pacienții le-au resimțit, la scurt timp după ce le-a fost admnistrată doza. Oamenii sunt tratați la un centru din San Diego deoarece au dezvoltat reacții alergice la injecție, potrivit anunțului făcut de Departamentul pentru Sănătate din California.

Unul dintre cei mai mari epidemiologi din SUA a sfătuit oprirea vaccinării populației americane cu dozele din lotul 41L20A, deoarece mulți dintre cei care s-au imunizat împotriva coronavirusului cu aceste doze fabricate de Moderna au dezvoltat reacții alergice la vaccin, cauza lor fiind acum investigată. Momentan, 307.300 de doze de vaccin din lotul espectiv rămân depozitate, din totalul de 1.272.200 de doze produse. Oficialii companiei Moderna au asigurat populația globului că lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru rezolvarea cazurilor şi oprirea definitivă a lotului, dacă este necesară.

„A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale companiei Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a declarat epidemiologul, potrivit news.ro.

Reprezentantii Moderna spun ca vor stopa productia lotului problematic si vor descoperi care este cauza reactiilor adverse
Reprezentantii Moderna spun ca vor stopa productia lotului problematic si vor descoperi care este cauza reactiilor adverse

Ce se întâmplă dacă ai deja coronavirus și te vaccinezi

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului cu dozele de la Pfizer este în plină desfășurare pe teritoriul României. Doctorul Virgil Musta de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” din Timișoara a explicat ce se întâmplă dacă o persoană care este deja infectat cu virusul Sars-Cov-2 primește doza de vaccin anti-COVID-19. Potrivit reputatului medic Virgil Musta, în cazul în care ai COVID-19, dar nu ai simptome ale bolii, înseamnă fie că ai o formă asimptomatică, fie că te afli în primele cinci sau șapte zile de la contact și că acestea urmează să își facă apariția. Specialistul în sănătate asigură românii că nu ți se poate întâmpla nimic rău dacă te vaccinezi împotriva coronavirusului.

„Dimpotrivă, în a șaptea zi de la vaccinare apar primii anticorpi, care împiedică și ei multiplicarea virusului și astfel te ajută să faci o formă mai ușoară de boală. Acest lucru l-am putut vedea și experimenta la noi în Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde trei colegi au fost depistați pozitiv imediat după vaccinare. Toți au făcut o formă ușoară de boală și nu au avut probleme”, a explicat medicul Virgil Musta, potrivit digi24.ro.

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în România, din data de 27 decembrie 2020, au administrate 270.046 de doze de vaccin, la un număr de 267.424 persoane. Dintre acestea, 264.802 de persoane au fost vaccinate cu o doză, iar alte 2.622 de persoane au primit și cea de-a doua doză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI