Probleme mari pentru Sorin Oprescu. Procurorii cer pedeapsa maximă pentru fostul edil al Capitalei

Nicu Stan 02.04.2021, 08:20
Probleme mari pentru Sorin Oprescu. Procurorii cer pedeapsa maximă pentru fostul edil al Capitalei

Probleme mari pentru Sorin Oprescu. Procurorii cer pedeapsa maximă pentru fostul edil al Capitalei în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

DNA cere o pedeapsă mai aspră pentru Sorin Oprescu în dosarul de fapte de corupție în care acesta este cercetat

Sunt probleme mari pentru Sorin Oprescu după ce s-a aflat că procurorii DNA cer pedeapsa maximă în dosarul în care fostul edil al Capitalei este cercetat pentru fapte de corupție.

Astfel, Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei în perioada iunie 2008 şi septembrie 2015, ar putea petrece ani grei în pușcărie, dacă judecătorii vor fi de acord cu cele solicitate de procurorii DNA. Pedeapsa primită de Sorin Oprescu în primă instanţă ar putea fi una mare.

Sorin Oprescu spune ca nu are averi ascunse
Sorin Oprescu spune ca nu are averi ascunse

Au avut loc pledoariile finale

Ieri, 1 aprilie, au avut loc pledoariile finale în cazul apelului formulat în dosarul lui Sorin Oprescu, iar procurorii DNA cred că pedeapsa primită în primă instanţă este prea blândă. Acum, DNA cere o pedeapsă orientată spre maximul special prevăzut de lege.

Astfel, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, un procuror DNA a cerut mărirea pedepsei pentru Sorin Oprescu în dosarul în care acesta a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare. Sorin Oprescu a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

5 ani și 4 luni de închisoare, o pedeapsă prea blândă

DNA crede că Tribunalul Bucureşti a anunțat o pedeapsă prea blândă în raport cu faptele comise şi funcţia deţinută de Sorin Oprescu. De asemenea, procurorul DNA a cerut pedepse mai aspre şi pentru ceilalţi inculpaţi din dosar.

“Prin prisma funcţiei deţinute a înţeles să pervertească actul administrativ. A înţeles să comită cele mai grave fapte prevăzute de Codul penal”, a spus procurorul cu referire la Oprescu.

Cum se apără Sorin Oprescu

La ultimul cuvânt în faţa instanţei, fostul primar al Capitalei a spus că procurorii au căutat prin toată lumea să vadă dacă are averi ascunse și nu au găsit nimic. În plus, Sorin Oprescu susține că nu a încălcat niciodată legea.

“Niciodată procurorii DNA nu m-au ascultat. Au scris mereu că refuz să dau declaraţii. Am renunţat când am fost întrebat cai verzi pe pereţi despre ce face Băsescu. Am spus că nu am fost ales de oamenii din Bucureşti ca să ştiu ce face Băsescu.

Sorin Oprescu se jură că nu are averi ascunse

Ce nu spune DNA este că au făcut 21 de comisii rogatorii în toată lumea. Toate s-au întors fără răspunsuri. Nu am averi ascunse, nu am vile mascate, nu am averile despre care spun ei. Ce grup infracţional? Nu am făcut în viaţa mea parte din vreun grup (…) Fără falsă modestie, voi spune că în viaţa mea eu am făcut bine oamenilor. Toate acuzaţiile ce mi s-au adus au fost făcute doar pe vorbe, pe vorbele unui om care a vrut să scape mai uşor.

N-am încălcat niciodată legea. Reţineţi, vă rog! Totuşi, am fost şi încă mai sunt chirurg, am fost primar general, am fost senator şi am o pregătire academică de ani de zile. Nu mi s-a reproşat niciodată încălcarea legii”, a spus Sorin Oprescu.

Urmăriți Impact.ro și pe