Probleme mari pentru Clotilde Armand. PNL și PSD Sector 1 s-au aliat și depun plângere penală împotriva sa: „A comis un fals”

Elena Avramescu 27.04.2023, 12:04
Probleme mari pentru Clotilde Armand. PNL și PSD Sector 1 s-au aliat și depun plângere penală împotriva sa: „A comis un fals”

În cursul acestei zile, Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, a anunţat că împreună cu PSD o să fie depusă o plângere penală pe numele primarului Clotilde Armand, deoarece ar fi falsificat decizia Consiliului Locale privind bugetul pe 2023, fiind de neacceptat ca un primar să falsifice bugetul pe care îl adoptă Consiliul Local.

Plângere penală împotriva lui Clotilde Armand

„Prezentăm public o situaţie care este de neimaginat dar care poate fi în fapt concepută, pentru că suntem în sectorul 1 şi deja ne-am obişnuit de câţiva ani că aici se poate întâmpla orice. Depunem astăzi o plângere penală, nu aşa cum face Clotilde Armand sau USR-ul, pe cai verzi pe pereţi ci pe o situaţie care este pur şi simplu inacceptabilă”, a declarat  liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, potrivit News.ro.

Burduja a ținut să mai noteze faptul că primarul Sectorului 1 a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, pe care ulterior a modificat-o pe semnătura ei după care a trimis-o la Prefectură.

„Deci, a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali, iar când secretarul general al Primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, a dat-o afară şi a trimis pe proprie semnătură la Prefect un buget falsificat de domnia sa. Este fără precedent în ultimii 33 de ani de administraţie publică locală din România ca un primar să falsifice bugetul pe care îl adoptă Consiliul local”, a mai spus Burduja.

Clotilde Armand, după ce alianța celor cinci și-a propus să o demită
Clotilde Armand

În acest sens, au fost sesizate organele competente iar în prezent se aşteaptă ca lucrurile să fie clarificate.

„Este cea mai mare dezamăgire din politica românească un om care s-a prezentat a fi un om nou, un om care s-a prezentat a fi un un om cu competenţă în multinaţionale, drept un om cu bune intenţii, care se dovedeşte a fi pur şi simplu un politruc impostor care comite fapte penale, care falsifică bugete şi care pur şi simplu calcă în picioare Consiliul Local”, a mai notat liderul PNL Sector 1.

În discuție a intervenit și liderul PSD Sector 1, Florin Manole, a declarat că la ora actuală, Consiliul local al Sectorului 1 şi-a făcut datoria, astfel că bugetul este votat şi poate să fie aplicat în momentul în care vorbim.

„Nu există niciun motiv imputabil Consiliului Local să nu se plătească salariile, să nu se deruleze investiţiile. Orice blocaj de după 28 martie, data la care s-a votat bugetul Sectorului 1, este vina exclusivă a primarului Clotilde Armand şi a USR”, a mai spus Manole.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...