Probleme mari la o grădiniță din Sectorul 1. Alimentarea cu electricitate a fost oprită din cauza lipsei bugetului pentru 2023. Clotilde Armand: „Apar primele efecte grave ale iresponsabilității consilierilor PNL-PSD”

Elena Avramescu 28.03.2023, 10:20
Probleme mari la o grădiniță din Sectorul 1. Alimentarea cu electricitate a fost oprită din cauza lipsei bugetului pentru 2023. Clotilde Armand: „Apar primele efecte grave ale iresponsabilității consilierilor PNL-PSD”

Primarul Clotilde Armand a făcut acuzații grave, spunând că alimentarea cu electricitate a fost oprită la o grădiniță din Sectorul 1 din cauza lipsei bugetului pentru 2023. Prin urmare, aceasta a convocat o nouă ședință de consiliu local, marți, începând cu ora 10:00.

Clotilde Armand, despre gravele probleme apărute la o grădiniță din Sectorul 1

„Apar primele efecte grave ale iresponsabilității consilierilor PNL-PSD care refuză de două să voteze proiectul de buget pentru anul 2023. Firma de electricitate a oprit astăzi, la ora 10.00, alimentarea la grădinița Colegiului Național de Muzică “George Enescu” de pe strada Frumoasă nr. 24. Probabil în perioada imediat următoare vom avea și alte întreruperi de utilități la unitățile de învățământ sau la spitalele pe care le finanțăm În Sectorul 1.

Stimați consilieri, opriți sabotajul pe care îl practicați la adresa comunității locale. Ce ați făcut în acest an este deja prea mult, problemele copiilor, ale persoanelor asistate și ale bătrânilor nu trebuie aduse în războiul politic. Este imoral și inuman! Este timpul ca în ședința de mâine, mai mult ca oricând, să dați dovadă de responsabilitate și de respect față de votul oamenilor.

Refuzați de 2 luni să votați bugetul Sectorului 1 fără să aveți nici un argument, niciun amendament nici o prounere. Oamenii nu v-au votat să faceți circ și conferințe de presă la ședințele Consiliului Local, ci să vă aduceți aportul la reconstruirea și dezvoltarea Sectorului 1.

Aveți plângeri penale nominale pentru mizeria pe care o faceți comunității. De furat nu mai puteți fura. Ajunge. Nu vă merge nici cu șantajul, nici cu televiziunile cumpărate de voi. Votați bugetul sau plecați acasă!”, a mai scris edilul.”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

În plus, organizațiile PSD și PNL sector 1 au anunțat o scurtă conferință de presă ce va avea ca subiect principal proiectul de buget al Sectorului 1 și prioritățile de investiții și dezvoltare pentru anul 2023, chiar înainte de începerea ședinței de consiliu.

Clotilde Armand, după ce alianța celor cinci și-a propus să o demită
Clotilde Armand

Clotilde Armand, reclamată la DNA

La începutul acestei luni, Dan Podaru, consilier local la Sectorul 1 al Capitalei din partea PNL a făcut o plângere penală la adresa lui Clotilde Armand, acuzând-o de imixtiune în justiţie, prin faptul că a îndemnat PNL să-l împiedice să depună mărturie ca martor într-un proces civil cu firma de salubritate Romprest.

Dan Podaru a mai spus că a depus plângere penală şi împotriva lui Vlad Voiculescu, preşedintele USR Bucureşti, fiind acuzat că a preluat şi el acel mesaj, dar şi împotriva lui Ionel Stoica, funcţionar public în cadrul Primăriei. Consilierul consideră că mesajul primarului Clotilde Armand nu reprezintă altceva decât o imixtiune în justiţie.

„Astăzi, am depus o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand, lui Vlad Voiculescu, preşedintele USR Bucureşti şi a şefului serviciu imagine din Primărie, Ionel Stoica. Pe scurt, săptămâna trecută, Clotilde Armand, printr-o postare publică, şi apoi Vlad Voiculescu, tot printr-o postare publică, au cerut şefilor PNL Bucureşti şi Sector 1, domnul Ciucu şi Burduja, să mi se retragă sprijinul politic pentru a nu mai avea funcţia de consilier local şi pentru a nu depune mărturie într-un dosar în care, se pare, că am fost citat ca martor.

Acest lucru contravine legii penale. Este o formă de imixtiune, de blocare, a procesului Justiţiei. Ionel Stoica, cel care a şi postat această stupizenie pe site-ul Primăriei, lucru agravant, foloseşte canalele instituţiei pentru a ataca consilierii locali. Este un lucru extrem de grav. Mi s-a cerut să nu depun mărturie. Eu o să depun mărturie, pentru că încă nu ştiu numărul acelui dosar şi nici nu ştiu dacă voi fi citat ca martor sau nu, în calitate de preşedinte al Comisiei de mediere cu prestatorul serviciilor de salubritate, firma Romprest.

Deci, nu este un conflict de interese. O terţă parte poate să ceară audierea unui martor într-un proces civil sau în orice tip de proces. Doamna Clotilde Armand, în afara faptului că este un primar abuziv, demonstrează că nu cunoaşte legea. Este o intimidare clară, pe faţă, de tip mafiot”, a declarat consilierul PNL.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...