Probele de competențe la BAC 2023 vor avea loc în perioada 14-23 iunie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Badea Violeta 08.06.2023, 14:14
Probele de competențe la BAC 2023 vor avea loc în perioada 14-23 iunie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Anunț important pentru elevii claselor a XII-a. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că probele de competențe de la BAC 2023, care ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, au fost amânate. Ele vor fi susținute în perioada 14-23 iunie!

Ligia Deca, anunț de ultimă oră. Probele de competențe de la BAC 2023 se vor susține între 14 și 23 iunie

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat joi, pe data de 8 iunie, că probele de competențe de la examenul de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie.

Amintim că vineri, 9 iunie, ar fi trebuit să se încheie situația școlară a elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a. Tot mâine ar fi trebuit să se încheie înscrierile la Bacalaureat și la Evaluarea Națională, potrivit calendarului actual.

„Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă, perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie.

În ceea ce privește celelalte clase nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an”, a transmis Ligia Deca.

Ligia Deca, anunt de ultima ora
Ligia Deca, anunt de ultima ora

Înscrierea la examene se prelungește până pe 13 iunie

Ministrul Educației a mai anunțat că înscrierea elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a la examene se va prelungi tot până marți, pe data de 13 iunie.

„În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise pentru ambele examene naționale nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a precizat Ligia Deca.

Citește și În plină grevă generală în școli, vedetele au emoții mari pentru copiii lor. Raluca Moianu și Raluca Guslicov din Trăsniții dau bani grei pe meditații EXCLUSIV!

Cum se va proceda dacă nu se va încheia greva până pe 13 iunie

Întrebată cum se va proceda dacă nu se va încheia greva până pe 13 iunie, Ligia Deca a răspuns: „Vom găsi soluții, una din opțiuni este echivalarea competențelor de la bacalaureat cu mediile din liceu.”

„Vom anunța din timp util orice modificări. Procentul cadrelor didactice aflate în grevă a scăzut cu 6,34%, față de data de 31 mai, și per total cu 7,3%.

Și-au reluat activtatea 21.000 de angajați, din care peste 13.000 sunt cadre didactice. Cifrele sunt raportate la numărul total de angajați din educație”, a mai adăugat ministrul Educației.

Citește și Veste bună în România. Greva profesorilor ar urma să se încheie astăzi!

Ce teama a avut Anca Dinicu la filmarile pentru “Sariti de pe fix
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...