Prioritățile Primăriei Capitalei. Nicușor Dan dă 1 milion de lei pentru a studia ciorile din Parcul Cișmigiu

Elena Avramescu 27.01.2022, 13:00
Prioritățile Primăriei Capitalei. Nicușor Dan dă 1 milion de lei pentru a studia ciorile din Parcul Cișmigiu

Primăria Generală a Capitalei a surprins pe toată lumea după ce a dezvăluit că este gata să cheltuie un milion de lei din bugetul public pentru ciorile din Cișmigiu. Mai precis, în calendarul investițiilor prioritare scrie că Municipalitatea alocă suma către Administrația Lacuri Parcuri și Grădini pentru un studiu de fezabilitate numit „Ciorile din Grădina Cișmigiu, vecini cu aripi”.

Nicușor Dan dă 1 milion de lei pentru a studia ciorile din Parcul Cișmigiu

Primăria Generală a Capitalei vrea cu orice preț să elimine ciorile din parc și chiar dacă primarul alocă greu bani pentru proiecte când vine vorba de bugetul public, pentru ciorile din Cișmigi nu se uită deloc la bani, fiind vorba despre suma fabuloasa sumă de un milion de lei. Totul ca să afle cum poate scăpa definitiv de înaripatele negre din Cișmigiu. Așa că a trecut la fapte și le-a trecut la investiții 2022, cu titlul: Studiu de fezabilitate, „Ciorile din Grădina Cișmigiu, vecini cu aripi”.

„Primarul a alocat un milion de lei pentru anul 2022, ca să studieze vecinii de peste drum. Cu alte cuvinte, pentru niște hârtii care să analizeze pe două hectare de ce survolează ciorile parcul Cișmigiu. Este cât se poate de real, se poate documenta în bugetul ALPAB pe anul 2022.

Eu m-aș fi bucurat să aloce sume mai mari pentru vecinii fără aripi. Adică… copiii și persoanele care vin să tranziteze sau să se bucure de un parc bucureștean”, a spus Adrian Vigheciu, consilier general PMB, potrivit Digi24.

Nicusor Dan da 1 milion de lei pentru a studia ciorile din Parcul Cismigiu
Nicusor Dan da 1 milion de lei pentru a studia ciorile din Parcul Cismigiu

Cetățenii au fost surprinși când au auzit de acest nou proiect, și cred ca efectiv sunt bani aruncați de pomană, care puteau să fie folosiți în cu totul alte scopuri, mult mai urgente.

„Bani aruncați. Când se pot folosi în alte scopuri. Înainte erau niște pocnitori. Niște d-astea… Și, la un moment dat, n-au mai venit din cauza acestor pocnitori. Cu astea le goneau. Și tot așa, periodic, se întâmpla. Și nu mai veneau. Banii ăia trebuia să-i bage, de exemplu, în parc. E cel mai vechi parc din București. Și care arată deplorabil.

Bărbat: Domne, mai bine s-ar uita la pomii ăștia uscați. Care… S-au întâmplat o grămadă de chestii și poate să cadă în cap la… Ciorile… Ciorile sunt… E aparatură cu care poate să le îndepărteze”, a declarat și un cetățean, potrivit sursei citate.

Digi24 a încercat să solicite cabinetului primarului general să detalieze scopul și utilitatea studiului de fezabilitate anti-ciori, însă răspunsul pare că se lasă așteptat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...