”Prințesa Diana”, așteptată să revoluționeze turismul în Delta Dunării. Unde vor fi plimbați acum vizitatorii

Ioana Constantin 07.03.2021, 15:56

Premieră pentru turismul din Delta Dunării! A fost inaugurată nava de croazieră Diana, o ambarcațiune care va plimba turiștii din Tulcea, până la Ismail, în Ucraina. Pe parcursul croazierei turiştii vor avea parte de experienţe de neuitat: spectacole tradiţionale, festinuri culinare şi peisaje unice în lume.

Cum arată nava Diana și cât costă un pachet cu pensiune completă

Cu o capacitate de 40 de camere și 80 de pasageri, nava Diana, adusă tocmai din Olanda, a ridicat  ancora din Portul Tulcea cu destinația Sulina, într-o primă călătorie demonstrativă prin inima Deltei. Turiştii pot alege diverse variante de cazare la bord, în camere single, duble, apartamente cu trei și patru locuri.

Pe navă se mai regăsesc două restaurante, unul pentru servit masa și unul pentru recreere și evenimente, o terasă, zonă de plajă, de jocuri și relaxare. Un pachet cu pensiune completă, de șapte zile, costă 700 de euro de persoană.

”Printesa Diana”, asteptata sa revolutioneze turismul in Delta Dunarii. Unde vor fi plimbati acum vizitatorii
Nava de croaziera Diana, in Delta Dunarii

Ce pachet turistic va fi pregătit

Investitorul Marius Crivţonescu a declarat că vaporul de croazieră Diana este dedicat Deltei Dunării și că va fi pregătit un pachet turistic prin care să fie prezentate toate cele trei braţe, Sulina, Chilia şi Sfântul Gheorghe.

“Vaporul de croazieră Diana este dedicat Deltei. Vom pregăti un pachet turistic prin care să arătăm toate cele trei braţe, Sulina, Chilia şi Sfântul Gheorghe. Am încercat să coagulez experienţa mea de marinar, armator şi investitor în turism. Prin acest proiect vrem să arătăm că se poate să arătam aceste frumuseți şi natura la ea acasă. Am căutat să încurajam comunitățile locale, meşteşugurile, tradiţiile, bucatele, să arătăm că Delta este unică în Europa. Va fi un pachet de 7 nopţi cu escală la Ismail, apoi braţul Sulina cu comunele Crişan şi Sulina şi Sfântul Gheorghe cu rezervaţia şi vărsarea Dunării în Marea Neagră”, a spus el.

”Nava Diana este o premieră pentru Delta Dunării”

De asemenea, Cătălin Ţibuleac, președinte al Asociației de Management turistic Delta Dunării, a spus că nava Diana este o premieră în această zonă turistică. El a precizat că aceasta îmbină activitatea de turism cu protejarea biodiversivităţii.

“Nava este o premieră pentru Deltă şi îmbină activitatea de turism cu protejarea biodiversivităţii. Avem o datorie să protejăm natura. Nava îmbină armonios activitatea turistică responsabilă cu o promovare coerentă şi responsabilă a unor locaţii deosebite. Asociaţia noastră sprijină acest proiect şi cooperarea cu Ucraina este o oportunitate de a promova valorile româneşti.”, a declarat el.

Ministrul Mediului, despre nava Diana dedicată Deltei Dunării

La călătoria inaugurală a fost prezent și ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a vorbit despre importanța conservării Deltei. Barna a subliniat faptul ca instituţia pe care o conduce sprijină acest timp de investiții, însă înainte de orice interes trebuie pusă protejarea naturii și a ecosistemului întreg al Deltei Dunării.

”Consider că și în anul 2021, Delta va fi cea mai sigură destinație turistică în context pandemic. Este o ocazie extraordinară această lansare. Ministerul Mediului sprijină activitatea economică bazată pe dezvoltare durabilă. Această locaţie spectaculoasă trebuie să fie vizitată de turişti, dar să şi respectam principiul de bază, protejarea naturii, a acestei biodiversităţi unice. Delta Dunării trebuie să devină o destinaţie specială pentru turişti. Este un unicat în Europa şi trebuie să sprijinim investitorii, dar să atragem şi atenția celor care vin aici că natura este pe primul loc.“, a spus ministrul.

De când se vor putea face croaziere cu nava Diana în Delta Dunării

Turiștii sunt așteptați la bordul navei Diana începând din 10 aprilie, pentru croaziere de șapte nopți, care îi vor purta pe toate cele trei brațe ale Dunării. În timpul excursiilor, pasagerii se vor bucura de spectacole și delicii pescărești la bordul navei, dar și de excursii în satele tradiționale lipovenești și în Pădurea Letea.

“Turismul lent este cel mai benefic turism în deltă. Hotelurile plutitoare şi navele de acest gen cu turişti pe care îi ducem în rezervaţie este ceea ce ne trebuie”, a spus Silviu Rahău, primarul din Crisșni. Lansarea croazierelor la bordul navei Diana este parte integrantă a unui proiect mai amplu, intitulat “Turism responsabil pe cele trei brațe de vărsare ale Dunării în Marea Neagră”.

Urmăriți Impact.ro și pe