EXCLUSIV

Prin ce trece George Mihăiță, la o lună și jumătate de când a rămas fără permis de conducere. „Este o experiență interesantă”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 05.08.2021, 17:30
Prin ce trece George Mihăiță, la o lună și jumătate de când a rămas fără permis de conducere. „Este o experiență interesantă”. EXCLUSIV

Directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, George Mihăiţă, 72 de ani, a reuşit să treacă peste momentele dificile de la finalul lunii iunie, atunci când s-a aflat la originea producerii unui accident rutier serios în centrul Capitalei. Mihăiţă spune că nu mai poate da timpul înapoi şi că nu mai poate schimba nimic din cele întâmplate.

Rămas pieton după accidentul rutier produs acum o lună şi jumătate, George Mihăiţă spune că a redescoperit Bucureştiul. „Este o experiență interesantă!”

Sunt pieton, aşa cum ştie toată lumea, de o bună bucată de vreme. De circa o lună şi jumătate. Dar m-am obişnuit şi cu situaţia asta. Nu mai pot schimba nimic din cele petrecute atunci, dar am descoperit că pot vedea şi altfel oraşul, a declarat pentru impact.ro îndrăgitul actor.

El spune că de o lună şi jumătate, de când a devenit fără doar şi poate un pieton înrăit, a ales să străbată doar pe jos distanţa ce-l separă între casă şi locul de muncă.

Nu, nu am avut de ales între bicicletă şi mersul pe jos. Pur şi simplu, am optat direct către mersul pe jos. Bat zilnic cu piciorul distanţa de acasă la birou. Chiar şi în vara asta, ce a avut destule zile călduroase, am străbătut pe jos distanţa între Piaţa Alba Iulia şi Centrul Vechi al oraşului, acolo unde se află sediul Teatrului de Comedie. Şi mi-a prins foarte bine. Fiindcă acum văd cu alţi ochi oraşul. M-am strecurat cu atenţie pe la umbra copacilor de pe bulevardele centrale şi am avut timp să mă uit în stânga şi în dreapta mea. A fost, de fapt este o experienţă interesantă pentru mine, a mai spus el.

Prin ce trece George Mihăiță de când a rămas fără permis de conducere
George Mihăiță a fost prins sub influența alcoolului, la volan

Accident sub influența băuturilor alcoolice

George Mihăiţă susţine că ancheta în cazul accidentului său nu e încă finalizată. Ca atare, nu ştie încă cu exactitate cât timp va mai rămâne pieton. Admite chiar că acest interval de timp s-ar putea prelungi spre şase luni sau mai bine. După cum nu ştie nici dacă va fi obligat sau nu să dea iar examen pentru obţinerea carnetului de conducere. George Mihăiță a fost implicat în seara zilei de 30 iunie într-un accident produs în Bucureşti, pe Bulevardul Basarabia. În urma controlului făcut de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că actorul în vârstă de 72 de ani avea o alcoolemie de peste unu la mie, mai exact 1,05mg/l.

Conform raportului întocmit la data respectivă de Brigada Rutieră, îndrăgitul actor a intrat cu propriul autovehicul într-o mașină oprită, dar și în refugiul STB. El a fost condus ulterior de către polițiști la INML, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 21:20, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat in coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, mai stă scris în raportul de specialitate.

Poliţia a mai anunţat că în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Un mare avantaj al directorului Teatrului de Comedie constă în faptul că accidentul nu s-a soldat şi cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Urmăriți Impact.ro și pe