EXCLUSIV

Prin ce trece Alexandru Arșinel după infectarea cu covid. Actorul, dezvăluire emoţionantă: „Mai am un singur dor” EXCLUSIV

Oana Pascaru 27.07.2021, 17:48
Prin ce trece Alexandru Arșinel după infectarea cu covid. Actorul, dezvăluire emoţionantă: „Mai am un singur dor” EXCLUSIV

Alexandru Arșinel este încercat greu, la vârsta de 82 de ani, de problemele de sănătate pe care le are, în prezent! Maestrul comediei românești ne-a vorbitt despre starea sa sufletească din această perioadă, precum și despre suferințele sale actuale.

Am aflat prin ce trece Alexandru Arșinel după infectarea cu covid

Alexandru Arșinel a iubit o viață scena și publicul. A fost mereu activ și nu a putut niciodată să stea departe de meseria sa, care i-a adus atâtea satisfacții pe plan profesional. În prezent însă, actorul nu are o stare de spirit prea bună, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă și a lipsei spectacolelor de odinioară. “Sunt bine, sunt la un pic de odihnă la casă, la Sinaia.

Sunt pe o linie constantă cu sănătatea, mă mai dor picioarele dar asta este. Este din cauza pandemiei, că nu am avut activitate. Seara stau cocoțat la o terasă, la casă, și mă gândesc și recit poeziile lui Eminescu printre care și “Mai am un singur dor”. Asta spune multe despre starea mea sufletească! Nu mă gândesc la moarte, nu, nu, doar că îmi place mie poezia. Aștept din toamnă să înceapă stagiunea, să încep să joc, asta iubesc eu cel mai mult”, a declarat actorul în exclusivitate pentru impact.ro.

Prin ce trece Alexandru Arsinel dupa infectarea cu covid
Prin ce trece Alexandru Arsinel dupa infectarea cu covid

Nevoit să mearga săptămânal la spital

Alexandru Arșinel și soția sa s-au vaccinat cu ambele doze împotriva virusului SARS CoV-2, însă chiar și așa cei doi nu au fost feriți de necazuri. “Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permiteţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului”, afirmă Alexandru Arşinel.

El ne-a mai spus că efectele îmbolnăvirii cu noul tip de coronavirus s-au resimţit şi asupra tratamentului pe care îl face de ani buni, după transplantul de rinichi: “Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcţionare a rinichiului, şi cel mai nou, cel pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna. Dar asta este, la 82 de ani nu poţi să mai schimbi mare lucru. Mergi doar înainte!”, ne spunea Arșinel.

Cumpenele lui Arșinel

Fostul partener de scenă al Stelei Popescu  a fost operat la inimă, în 2017, ca urmare a unui infarct, fiindu-i introdus un stent. În 2013, celebrul actor suferise un transplant de rinichi, iar în timp mai multe intervenţii la coloană. Născut în 4 iunie 1939, la Dolhasca, în judeţul Suceava, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală Cinematografică „I. L. Caragiale”, iar apoi, la scurt timp, se angaja la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, devenind ulterior director şi manager.

A jucat în zeci de filme, printre care “Ana şi… hoţul”, “Miss Litoral”, “Anotimpul iubirii”, “În fiecare zi mi-e dor de tine”, “A doua cădere a Constantinopolului”, “Paradisul în direct” şi “Sexy Harem Ada-Kaleh”.

Urmăriți Impact.ro și pe