Primul smartphone lansat de un producător de prăjitoare de pâine. Ce este deosebit la el

Iancu Andreea, Ana Ionescu 18.11.2021, 16:26
Primul smartphone lansat de un producător de prăjitoare de pâine. Ce este deosebit la el

Chiar dacă poate părea neașteptată această trecere, un producător de prăjitoare de pâine a lansat primul smartphone. Acesta este unul deosebit și prezintă mai multe specificații care îl fac atractiv pentru cei care apreciază astfel de dispozitive. Telefonul este unul special într-un mod mai puțin așteptat.

Un producător de prăjitoare a lansat primul smartphone

Balmuda, un producător japonez de succes de electrocasnice, care a reușit să se remarce datorită unor prăjitoare premium, a lansat primul său smartphone. Telefonul a fost denumit Balmuda Phone și reprezintă un dispozitiv produs cu ajutorul noii divizii Balmuda Technologies a companiei. Un aspect extrem de neașteptat se remarcă totuși în privința design-ului noului dispozitiv.

Față de majoritatea smartphone-urilor disponibile pe piață, Balmuda Phone este aparte. Acesta are un design deosebit, iar carcasa sa este diferită de cea a multor telefoane smart. Smartphone-ul se aseamănă cu modelul Palm Pre, lansat în anul 2009. Decizia privind aspectul acestuia a fost luată de către șeful Balmuda, Gen Terao. Acesta a oferit drept argument faptul că smartphone-urile au devenit astăzi mult prea mari, astfel, compania sa, a decis ca noul telefon să fie compact și elegant.

Un producător de prăjitoare de pâine a lansat primul smartphone
Balmuda Phone

Ce caracteristici tehnice are modelul Balmuda Phone

În privința caracteristicilor sale, Balmuda Phone are un ecran luminos, care se bucură de o diagonală de 4,9 inchi și o rezoluție Full HD (1.080p). Când vine vorba despre display-ul se compară cu cel de 4,7 inchi disponibil pe noul iPhone SE. Ceea ce îl deosebește de restul este grosimea carcasei sale, care, în cel mai gros punct, ajunge la 13 mm. De asemenea, aceasta a fost construită astfel încât să asigure o ergonomie perfectă.

Totodată, dispozitivul dispune de o singură cameră principală, care beneficiază de senzor de 48 MP. Cea frontală, pentru selfie-uri, are și un senzor de 8 MP. În privința caracteristicilor din interior, modelul este unul mid-range, având un chipset Snapdragon 765, 6 GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 128 GB. Bateria prezintă o capacitate de doar 2.500 mAh, însă, având în vedere că procesorul este unul eficient, iar dimensiunile display-ului sunt reduse, autonomia nu ar trebui să fie una care să prezinte probleme.

De asemenea, telefonul dispune de funcție de încărcare wireless. Software-ul pe care îl rulează Balmuda Phone se bazează pe Android 11. Deocamdată, dispozitivul poate fi achiziționat începând din această lună, de la operatorul telecom SoftBank, unul dintre cele mai mari din Japonia. În privința costurilor, versiunea care nu este blocată în rețea costă, fără abonament, aproximativ 920 de dolari. Prețul nu este deloc unul redus, în ciuda faptului că modelul este mid-range. Cu toate acestea, Balmuda este apreciată în Asia, aceasta comercializând prăjitoare de pâine premium pentru prețul de 250 de dolari.

Cum s-a adaptat băiatul Flaviei Mihășan la grădiniță
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...