Primul politician care anunță intrarea în cursa pentru prezidențiale. Cine vrea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. „Românii în 2024 cred că vor dori altceva”

Ana Anitoiu 07.02.2023, 08:07
Primul politician care anunță intrarea în cursa pentru prezidențiale. Cine vrea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. „Românii în 2024 cred că vor dori altceva”

Un politician a devenit primul care a anunțat că va intra în cursa pentru prezidențiale din anul 2024. Oficialul a precizat că a confirmat faptul că va candida la alegerile pentru cea mai înaltă funcție în stat încă din prima zi în care a făcut pasul către politica românească.

Ce politician vrea să îi ia locul lui Klaus Iohannis

Întrebat ce ar alege între a fi în boardul Băncii Naționale a României sau a fi președintele României, fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a spus că a avut întotdeauna obiective mari pentru români. Apoi, a precizat că a confirmat că va candida la prezidențiale chiar din ziua în care a intrat în politică.

„Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepția ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată și mă gândesc la mine. Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult și simt că de-asta sunt pe acest pământ,

pentru a face pentru ceilalți și de-asta aș opta pentru cea mai înaltă funcție în stat și nu cred, ci sper din toată inima ca toți politicienii care pot să conducă țara aceasta să își dorească și să se înscrie în cursa din 2024. Așa ar fi corect pentru români”, a spus Teodorovici, în emisiunea „Știu” de la Aleph News.

Primul politician care anunță intrarea în cursa pentru prezidențiale. Cine vrea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. „Românii în 2024 cred că vor dori altceva”
Eugen Orlando Teodorovici. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Politicianul, despre motivul pentru care va candida. „Așa e corect”

Eugen Orlando Teodorovici a precizat că va candida la alegerile prezidențiale pentru că așa i se pare corect să facă un politician care consideră că poate face bine pentru cât mai mulți dintre români.

„Altfel, dacă te oprești, înseamnă că e o zonă de confort, în care te mulțumești și că nu ești acel politician de care țara are nevoie. Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse în derizoriu pentru că clasa politică în general – din care și eu am făcut parte, nu mă dezic, nu mă ascund –

a făcut astfel de gesturi pentru că dădeau bine în fața românilor, spun ce vor românii să audă, în mare parte, și atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse în derizoriu”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici.

Politicianul, despre ce îl recomandă pentru funcția de președinte al României

Fostul ministru de Finanțe a spus că pentru funcția de președinte al României îl recomandă experiența în intern și în extern pe care o are și faptul că este un om asumat care nu fuge de greșelile sale.

„Toți acești mulți ani din spate sau din 1991 până în prezent de administrație, experiență în intern, în extern (…) Sunt un om asumat. Niciodată nu am să fug de greșeală, am să îmi asum greșelile pentru că așa e normal să fie și liderii cam așa fac, să știți.

Lider te naști, nu te faci. Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic și această credință în tine nu e o aroganță. Siguranța de sine e foarte importantă la un om ca mine care a avut de-a lungul timpului foarte multe bătălii, contre”, a spus Eugen Orlando Teodorovici.

Fostul ministru, despre cum va candida la prezidențiale

Cât despre felul în care va candida – independent sau din partea vreunui partid, Eugen Orlando Teodorovici s-a limitat să spună că aceasta este „o discuție lungă” și că și-ar dori ca alături de el să fie românii.

„Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii județene, pentru funcția înaltă în stat – vor fi persoane”, a spus fostul ministru.

Eugen Orlando Teodorovici, în vârstă de 51 de ani, a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanțe în Guvernul Victor Ponta. După aceea, a fost și ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...