Primul oraș în care folosirea telefonului pe stradă va fi interzisă. Motivul deciziei

Raluca Juncu 04.06.2020, 16:16

Un proiect de lege de lege propus într-un oraș are în vedere interzicerea telefonului mobil pe stradă. Deși poate părea un proiect abuziv în primă instanță, scopul inițiativei nu este nici pe departe unul rău.

Ce oraș din lume vrea să interzică folosirea telefonului mobil pe stradă

Mersul pe stradă, cu telefonul în mână și cu ochii ațintiți asupra lui se poate dovedi o activitatea periculoasă, în contextul în care ar crește posibilitatea unui accident, fie rutier, fie de altă natură. Din acest motiv, consilierii orașului Yamato, din provincia japoneză cu același nume s-a gândit că o astfel de inițiativă ar reduce considerabil riscul unui accident și nu ar mai pune viața cetățenilor în pericol.

Ca să nu mai vorbim de faptul că mulți oameni care stau pe telefoane, în cele mai aglomerate artere ale orașului, nu fac nimic altceva decât să împiedice fluidizarea traficului de persoane.
Ca referință, problema sesizată de liderii de la Yamato este una globală, însă implentarea unei astfel de măsuri naște destul de multe controverse.

Decizia drastică a plecat de la un studiu realizat în Yamato, în care au fost analizat deplasările cetățenilor, între cele două gări ale orașului. Cercetătorii au analizat gradul de atenție, pe un eșantion de 6.000 de persoane. Concluziile raportului au indicat faptul că 12% dintre ei stăteau cu ochii fixați în telefon. Îngrijoararea provine din faptul că această activitate a dus în trecut la numeroase accidente pe stradă, cu un număr mare de persoane rănite.

„Numărul de persoane care utilizează smartphone-uri a crescut rapid, dar la fel și numărul de accidente. Vrem să prevenim acest lucru. Sperăm ca interdicția să crească mai mult nivelul de conștientizare cu privire la pericolele în zona dens populată”, a declarat pentru AFP oficialul orașului Masaaki Yasumi.

Să fie oare acesta sfârșitul mersului cu telefonul în mână, pe străzile din Yamato? Proiectul de lege este supus aprobării și urmează să treacă de votul consilierilor locali din Yamato. În măsura în care va fi votată, legea va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2020.

 

Foto: Pixabay & Unsplash 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI