Primul oraș din România care instituie carantina de noapte în valul 4. Măsura se va aplica în weekend-uri

Iancu Andreea 08.09.2021, 14:07
Primul oraș din România care instituie carantina de noapte în valul 4. Măsura se va aplica în weekend-uri

În contextul instalării valului 4 al pandemiei, autoritățile din țară încearcă să țină sub control răspândirea bolii, împiedicând infectarea prin luarea de măsuri aspre, acolo unde este cazul. Astfel s-a ajuns la situația în care se instituie din nou carantina de noapte într-un oraș din România. Această măsura va fi aplicată pentru moment în weekend-uri într-o localitate în care specialiștii au raportat o incidență de peste 6 la mia de locuitori.

În ce oraș din România se instituie carantina de noapte

Circulația persoanelor va fi interzisă, din nou, între orele 20:00 și 5:00, într-un oraș din România în care se instituie în fiecare weekend carantina de noapte. Măsura vine ca urmarea a depășirii pragului de 6 cazuri la mia de locuitori și urmează să fie instituită până pe data de 17 septembrie, conform deciziei Comitetului Județean de Urgență Dolj. Astfel, locuitorii din orașul Bechet urmează să circule în zilele de vineri, sâmbătă și duminică doar în intervalul de timp permis.

Bechet devine primul oraș care ia măsuri stricte la debutul valului 4 în România. Localnicii vor putea ieși din casă între orele 22:00 și 5:00 doar pentru a merge la locul de muncă, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea sau însoțirea copilului ori pentru cea a persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități. De asemenea, este permisă deplasarea în cazul decesului unui membru al familiei. Totodată, magazinele vor funcționa doar între orele 5:00 și 18:00, în afara intervalului rămânând deschise doar farmaciile, benzinăriile și activitățile cu livrare la domiciliu. Inclusiv școlile ar putea rămâne închise pe 13 septembrie, dacă situația epidemiologică se păstrează, elevii urmând să înceapă orele online.

Primul oraș din România în care se instituie carantina de noapte în valul 4
Polițiștii se vor ocupa de respectarea noilor măsuri restrictive privind carantina de noapte din orașul Bechet

Peste 2000 de cazuri raportate de Grupul de Comunicare Strategică

Orașul Bechet înregistra luni, 6 septembrie, o incidență de 6,62 cazuri la mia de locuitori, raportată la ultimele 14 zile. Totodată, la nivel național, miercuri, 8 septembrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat încă 2.079 de cazuri de Covid-19, după ce au fost făcute 17.132 de teste RT-PCR (7.522 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.610 la cerere) și 23.710 de teste rapide antigenice. Astfel, bilanțul pandemiei de coronavirus în țară a crescut la 1.111.115 de îmbolnăviri. În total, s-au vindecat 1.060.931 de oameni.

De asemenea, au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, ambele înregistrate în luna august 2021. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 28 decese. Bilanțul negru a ajuns la 34.792 de decese, de la începutul pandemiei de coronavirus în România. Totodată, în spitalele din țară sunt internate 3.742 de persoane cu Covid-19, dintre care 470 se află la ATI. Din totalul celor internați, 93 sunt minori, 85 aflându-se în secții și 8 la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe