Primul model electric de la Dacia. Cum arată și cât costă

Iancu Andreea 05.06.2020, 20:46

Fanii mărcii Dacia urmează să rămână surprinși de noul model în variantă electrică. Șefii Renault vor scoate pe piață prima mașină Dacia electrică. Conceptul a fost prezentat deja în luna martie, iar modelul de serie urmează să fie asemănător.

Surpriza electrică din partea grupului Dacia

Dacia va lansa primul model de mașină electrică, potrivit Mediafax. Acesta se va numi Spring și speră să îi cucerească pe fanii mașinilor cu încărcare la priză. Modelul este o premieră pentru portofoliul grupului francezo-român deci cu siguranță va surprinde.

Șefii de la Renault au prezentat deja un model prototip în luna martie. De asemenea, se pare că automobilul de serie urmează să aibă un aspect asemănător cu cel deja făcut public. Mașina va arăta precum un SUV și va avea o autonomie de 200 de kilometri.

Laurens van der Acker a declarat într-un interviu pentru presa britanică că modelul de seria va fi asemănător cu cel deja prezentat în luna martie.

Nu este un secret că se bazează foarte mult pe Renault K-ZE. Facem tot posibilul ca prețul să rămână cât mai jos. Mulți au spus că nu ar fi o mașină potrivită pentru Dacia, însă ar putea să devină exact ceea ce așteptau clienții. Nu toată lumea își permitea o electrică premium, a explicat van de Acker.

Spring, noua mașină electrică, marca Dacia, Foto - auto-bild.ro
Spring, noua mașină electrică, marca Dacia,
Foto – auto-bild.ro

Cât va costa noul model Dacia electric

Dacia Spring va apărea pe piață începând cu 2021. Potrivit oficialilor Renault, modelul va avea un cost mult mai redus decât cel cu care ne-am obișnuit pentru o mașină electrică. Astfel, Spring va fi mai ieftină decât Skoda City Go i V. Aceasta din urmă ajunge la 19.900 euro, deci ne așteptăm ca Dacia Spring să se situeze sub acest preț.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...