Primul mesaj al Elenei Udrea din arestul bulgăresc. „I-am promis că vom fi de Paște împreună”

Ana Anitoiu 20.04.2022, 17:13

Primul mesaj al Elenei Udrea din arestul bulgăresc a fost publicat, miercuri, de partenerul ei de viață, Adrian Alexandrov. Fostul ministru al Turismului a transmis, printre altele, că este arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României, și că i-a promis fiicei sale în vârstă de trei ani că vor fi împreună de Paște.

Ce a transmis Elena Udrea în primul ei mesaj din arestul bulgăresc

Partenerul de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a publicat pe pagina sa de Facebook mesajul fostului ministru al Turismului, care se află în continuare în arest în Bulgaria. Magistrații bulgari au decis, marți, ca ea să fie extrădată, dar decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de cinci zile.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției.

Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment și îmi dă speranță că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă, vor lua sfârșit în curând. Le mulțumesc tuturor celor care se roagă pentru mine și fetița mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mamă pt a doua oară!

Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… Când avea cea mai mare nevoie de mine, și care acum înțelege că mama ei nu mai este acasă, deși i-am promis că vom fi de Paște împreună! Vă întorc gândurile bune și mă rog la rândul meu, ca nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, este mesajul Elenei Udrea.

Elena Udrea, în vârstă de 48 de ani, are de ispășit șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia a fost pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și este definitivă. Înainte de a fi pronunțată hotărârea, ea a plecat din țară. Însă, a fost oprită de autoritățile bulgare la granița cu Grecia.

Primul mesaj al Elenei Udrea din arestul bulgaresc
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Iubitul Elenei Udrea, mesaj disperat

La rândul lui, cu câteva zile în urmă, iubitul Elenei Udrea a publicat un mesaj disperat prin care a cerut ajutor pentru partenera lui de la Avocatului Poporului. Adrian Alexandrov a rugat-o pe Renate Weber să intervină și să ia măsurile necesare pentru a sesiza Curtea Constituțională referitor la nelegalitatea condamnării pronunțate de ÎCCJ, în urma unei interpretări „abuzive” a deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene.

În mesajul său, iubitul Elenei Udrea a îndemnat-o pe Renate Weber să lupte ca o mamă, precizând că Avocatul Poporului s-a consacrat ca fiind o femeie curajoasă. Adrian Alexandrov a menționat că este convins că pentru Avocatul Poporului nu contează despre ce cetățean este vorba când are loc o astfel de situație.

Urmăriți Impact.ro și pe