Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când intri într-o cameră de hotel. Mulți turiști comit o greșeală enormă

Stan Filon 30.11.2022, 18:28
Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când intri într-o cameră de hotel. Mulți turiști comit o greșeală enormă

Un expert a vorbit despre primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când intri într-o cameră de hotel. Foarte mulți turiști se relaxează imediat cum ajung la hotel. Își pun bagajele pe pat și se întind pentru a testa patul sau pentru a se odihni, chiar și pentru câteva minute. Nimic mai greșit, spun specialiștii!

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când intri într-o cameră de hotel

Vacanțele de sărbători se apropie cu pași repeze, moment în care foarte mulți români vor pleca în vacanță. Se vor caza la hotel, însă situația poate deveni una aproape tragică, după ce ajung înapoi acasă. Pentru a evita o astfel de situație, turiștii nu trebuie să se relaxeze imediat după ce au ajuns la hotel, ci trebuie să inspecteze foarte bine camera.

Multe țări europene se confruntă cu adevărate invazii de ploșnițe! Aceste vietăți mici vin parcă din coșmarurile noastre, însă sunt cât se poate de reale. Ele supraviețuiesc cu sânge, în special sânge uman. Așadar, imediat cum ajungem la hotel trebuie să știm cum să căutăm urmele de ploșnițe, pentru ca nu cumva să le aducem acasă, deoarece se scapă de ele foarte greu.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand intri intr-o camera de hotel. Multi turisti comit o greseala enorma
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand intri intr-o camera de hotel. Multi turisti comit o greseala enorma

Atenție sporită la ploșnițe

Ploșnițele se mai numesc și păduchi de lemn, deoarece preferă să stea în lemnul de la pat, de la șifonier. Aceste insecte foarte mici adoră să stea în preajma obiectelor folosite de oameni, pentru a se putea hrăni cât mai ușor cu sângele acestora, în special pe timpul nopții.

Așadar, specialistul Brittany Campbell, doctor în științe, entomolog al personalului de la National Pest Management Association (NPMA), a venit cu câteva sfaturi foarte utile pentru a avea grijă că nu suntem cazați într-o cameră de hotel plină cu ploșnițe, pe care mai apoi să le ducem acasă.

„Călătorii ar trebui să evite să își pună bagajele pe suprafețele tapițate și pe pat atunci când ajung la destinație, deoarece ploșnițele se găsesc de obicei pe saltele, arcuri și în crăpăturile mobilei și în interiorul tapițeriei”, spune Brittany Campbell, doctor în științe, entomolog al personalului de la National Pest Management Association (NPMA).

Cum inspectezi camera de ploșnițe

Așadar, specialistul recomandă ca imediat cum am intrat în camera de hotel, să ne ducem bagajele în cel mai sigur loc din cameră, respectiv în baie. Le putem plasa chiar în interiorul căzii, deoarece acolo nu au ce căuta ploșnițele. După acest pas, urmează inspectarea cu atenție a camerei.

Pentru a ne asigura că nu sunt ploșnițe în camera noastră, în primul rând trebuie să tragem cearșaful de pe pat și să ne uităm cu atenție pe saltea. Trebuie să căutăm bine la colțuri și să ne asigurăm că nu sunt niște urme mici, ca de cerneală, lăsate în urmă cu ploșnițe.

Cel mai sigur loc pentru bagaje

După aceea, ar trebui să ridicăm salteaua și să ne uităm în interiorul patului, după care ar trebui să ne uităm după pat, pentru a ne asigura că nu sunt ploșnițe, Acestea se pot ascunde însă foarte bine, așa că este posibil să nu le vedem. De aceea, expertul recomandă ca bagajele noastre să rămână în baie pe tot parcursul sejurului, dacă este cu putință.

„Pentru o protecție suplimentară, puteți plasa valizele în saci de plastic pentru gunoi pe durata călătoriei. Legați punga de plastic atunci când bagajul nu este folosit pentru a preveni intrarea gândacilor.”

În cazul în care găsiți urme de ploșnițe, mergeți imediat la recepție și solicitați o altă cameră, cât mai depărtată de camera infestată. Trebuie să faceți din nou aceleași verificări și în camera nouă. Dacă vă confruntați cu aceeași problemă, atunci trebuie să părăsiți imediat hotelul și să nu mai priviți în urmă, chiar dacă pierdeți ceva bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...