Primul loc din lume ”liber de Covid”. Toată populația a fost vaccinată

Cristian Cojocaru 02.03.2021, 20:56
Primul loc din lume ”liber de Covid”. Toată populația a fost vaccinată

După ce toată populația a fost vaccinată, a devenit primul loc din lume ”liber de Covid”. Acum, oficialii așteaptă ca plajele locale să fie luate cu asalt de către turiști, cu atât mai mult cu cât țara în care se află, depinde foarte mult de domeniul turismului.

A fost declarat primul loc din lume ”liber de Covid”

Populația de pe insula Kastellorizo, din Grecia situată la granița estică a Europei a fost vaccintă în totalitate. Guvernul Greciei a decis să imunizeze prima dată locuitorii insulelor cu mai puțin de 1.000 de locuitori. Pe insula Kastellorizo trăiesc 350 de persoane, și chiar dacă nu este o insulă populară, edilul așteaptă ca locul să fie luat cu asalt de către turiști în condițiile în care s-ar afla în perfectă siguranță.

Insula nu se bucură de atât de multă popularitate precum Mykonos și Creta însă locul oferă peisaje de neuitat. Primarul Dimitris Achladiotis deja a început să facă reclamă insulei, în speranța că turiștii vor poposi în acest an acolo.

„Nimeni nu are virusul! Am vaccinat 350 de persoane. Medicii, profesorii și garda de coastă, lucrătorii de pe șantierele de construcții, toți cetățenii noștri sunt în siguranță. Următorul pas: am cerut celor responsabili să ne permită să deschidem tavernele și cafenele. Nu avem mulți vizitatori în acest moment, dar, dacă experții ar permite această deschidere, ar fi minunat”, a afirmat primarul.

Edilul din Kastellorizo a declarat că toată populația insulei a fost imunizată
Edilul din Kastellorizo a declarat că toată populația insulei a fost imunizată

Grecia este deschisă propunerii Comisiei Europene de a adopta pașaportul de vaccinare

Tot mai aproape de a deveni realitate, Comisia Europeană urmează să prezinte propunerea de a fi creat un pașaport de vaccinare la nivelul Uniunii Europene. Tot mai multe state se arată deschise în adoptarea unui astfel de document, printre care și Grecia. Edilul insulei, așteaptă cu nerăbdare turiștii și speră ca în acest an să vină măcar jumătate din turiștii anului 2019.

„Suntem mai mult decât gata să primim turiștii din întreaga lume. Bineînțeles, de îndată ce călătoriile vor fi permise din nou. Sperăm să aveam măcar jumătate din numărul de turisți din 2019. Atunci au fost aici în jur de 50.000 de oaspeți. Suntem pe punctul de a ne atinge obiectivul și de a câștiga lupta pentru sănătate”, a conchis edilul.

Cu o suprafață de 9,2 kilometri pătrați, insula este situată la 2 kilometri distanțp de coasta turcă. În data de 20 februarie, autoritățile de pe Insula Ascension au anunțat că vor vaccina toată populația până la mijlocul lunii aprilie. Insula reprezintă teritoriu britanic și este situată în Atlanticul de Sud. La data anunțului, CNN afirma că Ascension ar putea deveni primul teritoriul la nivelul globului unde toată populația este vaccinată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI