Primul concurent care l-a scos din sărite pe Florin Călinescu la Românii au talent. ”Păi, ce, sunt Giani și Bobiță aici?”

Iancu Andreea 12.04.2021, 20:49
Primul concurent care l-a scos din sărite pe Florin Călinescu la Românii au talent. ”Păi, ce, sunt Giani și Bobiță aici?”

Chiar dacă este în mod normal un jurat care nu își pierde cumpătul cu ușurință, Florin Călinescu a fost scos din sărite de prestația unui concurent de pe scena Românii au talent. Actorul nu s-a abținut de la comentariile dure la adresa tânărului, în vârstă de 23 de ani, care a reușit să stârnească adevărate reacții la masa juriului.

Florin Călinescu, scos din sărite de un concurent. Ce au spus jurații de la Românii au talent despre prestația tânărului

Horia Cingher a venit la show-ul de talente pentru a demonstra că poate surprinde publicul și juriul cu o poezie improvizată (spoken word poetry). Tânărul de 23 de ani, originar din Cluj Napoca, se ocupă în viața de zi cu zi de marketing digital, însă a ales să își arate talentul la „recitare scenică de poezie”, după cum chiar el și-a numit numărul. Din păcate, evoluția de la Românii au talent a bărbatului nu a fost pe placul juraților, iar Florin Călinescu chiar a fost scos din sărite de numărul concurentului.

Practic, cum un cântăreț cântă la pian pe niște clape, așa încerc și eu să apăs pe niște clape în sufletul omului și să apăs pe ele, și-a descris Horia Cingher prestația.

Din păcate, actorul Florin Călinescu nu a fost impresionat de numărul tânărului, deși este genul de persoană care poate aprecia numeroase tipuri de prestații pe scena talentelor. Cu toate acestea, juratul a recunoscut că erorile făcute de concurent nu pot fi trecute cu vederea.

Horia Alexandru Cingher, concurentul care a reușit să îl scoată din sărite pe Florin Călinescu
Horia Alexandru Cingher, concurentul care a reușit să îl scoată din sărite pe Florin Călinescu

„N-o să pot să te trec clasa în această seară”

Florin Călinescu a fost extrem de deranjat de faptul că tânărul, deși „poet” nu a reușit să se folosească în mod corect de limba română. Greșelile gramaticale de pe parcursul prestației sale l-au scos din sărite pe actorul Florin Călinescu, care a recunoscut că în mod normal susține orice fel de reprezentație care își găsește câte un public țintă.

Accept orice manifestare umană pe scenă, pentru că sigur găsim pentru fiecare câte un public, chiar dacă dă cu ouă, cu roșii stricate sau pleacă din sală. Atâta vreme cât cineva vine, își asumă apariția, dar n-o să pot să te trec clasa în această seară pentru că ai venit cu ”însuși” la genul feminin și cred că în limba română nu se zice ”cugetează”. La acorduri trebuie să fii perfect, de asemenea la conjugare.

Andi Moisescu a încercat să schimbe atmosfera de la masa juriului
Andi Moisescu a încercat să schimbe atmosfera de la masa juriului

Andi Moisescu a încercat să îi ia apărarea concurentului

Vizibil stânjenit din cauza criticilor lui Florin Călinescu, tânărul a mai fost salvat doar de Andi Moisescu, care a încercat totuși să aprecieze și calitățile concurentului. Arătându-și compasiunea față de Horia Cingher, juratul a redus tensiunea din platou, făcând referire la meseria tânărului. 

Horia, vorbim ca între doi absolvenți de matematică? Noi nu ne suportăm la chestii din astea. Oamenii trebuie să știe că nouă ne place exercițiul de dragul exercițiului. Noi ne dăm teme să vedem dacă sunt în stare să le rezolvăm. Dar spectacol, cu tot respectul îți zic, nu prea facem. Numai noi între noi, dacă e. Dacă ne adunăm acum eu cu tine, într-o seară, cu Sergiu Moroianu, îl luăm și pe Nicușor Dan și punem o gazetă în mijloc, e demență între noi, dar lumea din jur nu o să râdă. E frumos că ai venit să ne arăți asta, dar nu a fost spectacol. Nu te superi pe mine, nu?, a destins atmosfera Andi Moisescu.

Pe de altă parte, comentariul final din cadrul testimonialelor a confirmat nemulțumirea lui Florin Călinescu la adresa tânărului.

Spoken word, auzi, nu v-ați prins de trei ediții că vomit? Când văd filosofi care vin aici. Deja îmi imaginez tot filmul, că ne rup ei gura cu spoken word. Și colegii mei sunt foarte avizați. Spoken word-ul asta pleacă de la un ifos. Da, și? Poți să vorbești corect limba română? Păi, ce, e Giani cu Bobiță aici?, a spus juratul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...