Primul bărbat vaccinat anti-Covid a murit. Îl chema William Shakespeare și avea 81 de ani

Nicu Stan, Alexandrina Toader 25.05.2021, 19:39
Primul bărbat vaccinat anti-Covid a murit. Îl chema William Shakespeare și avea 81 de ani

Primul bărbat vaccinat anti-Covid a murit. Îl chema William Shakespeare și avea 81 de ani. Mai multe detalii despre primul bărbat din lume vaccinat împotriva coronavirusului, în articolul de mai jos.

A murit William Shakespeare. Avea 81 de ani și a fost primul bărbat din lume vaccinat împotriva coronavirusului

Primul bărbat din lume vaccinat anti-Covid a murit. Acesta avea 81 de ani și îl chema William Shakespeare.

Primul bărbat din lume vaccinat împotriva covid-19, cu vaccinul de la Pfizer-BioNTech, la 8 decembrie, William Shakespeare, a murit, la vârsta de 81 de ani. Acesta și-a găsit sfârșitul la Spitalul Universitar Coventry and Warwickshire, Anglia, anunță tabloidul britanic Daily Mail.

Barbatul a fost primul vaccinat impotriva coronavirusului
Barbatul a fost primul vaccinat impotriva coronavirusului

William Shakespeare, cunoscută de tot mapamondul

Fotografia lui William Shakespeare a făcut, în luna decembrie a anului trecut, înconjurul lumii, spre bucuria lui şi a familiei sale, fiind primul bărbat care beneficia de vaccinul anti-coronavirus.

La acea vremea s-a speculat mult pe tema numelui său, precum şi al faptului că este originar din Warwickshire, însă potrivit unor cunoștințe ai acestuia, pensionarul, de fapt, era originar din orașul Coventry.

William Shakespeare a decedat joia trecută

William Shakespeare a murit joi, în urma unei boli, chiar în spitalul în care fusese vaccinat împotriva virusului ucigaș. Bărbatul a fost vaccinat în timpul unei internări la unitatea destinată pacienţilor fragili.

”Trebuie să spun că personalul acestui spital este minunat”, declara atunci William Shakespeare.

Toți care l-au conoscut pe bărbat sunt afectați

Acum, moartea bătrânului este deplânsă nu doar de familia sa, ci şi de persoanele străine care au aflat vestea morții sale marţi. Pensionarul era ”o figură foarte iubită” în Partidul Laburist din Coventry, conform unui consilier de cartier, Jayne Innes.

De asemenea, William Shakespeare  a lucrat la uzinele Rolls Royce şi a fost directorul Şcolii Primare Allesley şi Şcolii Coundon Court. În urma lui William Shakespeare au rămas soţia sa, Joy, doi fii, dintre care unul poartă numele William, dar căruia i se spune Will, precum și nepoţi.

Valeriu Gheorghiță spune că vaccinarea trebuie să meargă înainte

Pe de altă parte, Valeriu Gheorgiță, șeful Campaniei Naționale de Vaccinare susține că românii trebuie să se vaccineze în continuare, întrucât trecerea prin boală nu garantează protecția împotriva tulpinelor mutante de coronavirus.

“Odată cu apariţia unor tulpini virale mutante, trecerea prin boală nu ne mai oferă protecţie semnificativă. Tocmai de aceea avem nevoie de vaccinare, pe de o parte pentru a creşte numărul de persoane care nu mai sunt receptive la boală şi pe de altă parte pentru a creşte protecţia faţă de aceste noi tulpini virale mutante. Este important să înţelegem că pandemia nu s-a terminat şi avem nevoie de consolidarea acestui tip de răspuns foarte bun din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe