Primești automat 5.000 de euro dacă te muți în acest sat. Banii vin pe card, direct de la guvern

Andra Daoud 24.01.2022, 08:35

În timp ce mutarea într-un loc nou presupune cheltuieli multe, există locuri în care statul ajută cu bani oamenii care decid să locuiască acolo. Astfel că persoanele care aleg să se mute în acest sat primesc din partea guvernului fie o casă, fie suma de 5.000 de euro pentru a deschide o afacere. Unde se află satul și ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi banii.

Primești automat 5.000 de euro dacă te muți în acest sat

Autoritățile din Italia le dau câte 5.000 de euro celor care aleg să se mute în satul Roseto Valfortore, din sudul țării. Guvernul a luat această decizie după ce localitatea a rămas aproape pustie, având în prezent aproximativ 900 de locuitori. Autoritățile vor să resusciteze localitatea și au decis să îi recompenseze pe cei care vin să trăiască aici.

Satul situat la munte oferă niște peisaje incredibile, iar cei care decid să locuiască în Roseto Valfortore vor primi fie o casă, fie suma de 5.000 de euro pentru a începe o afacere. Pentru a intra în posesia banilor, oamenii trebuie să deschidă o afacere locală în sat, pentru a ajuta economia locală.

Primești automat 5.000 de euro dacă te muți în acest sat. Banii vin pe card, direct de la guvern
Roseto Valfortore, satul din sudul Italiei pe care autoritățile vor să îl repopuleze

Cum motivează guvernul italian decizia

Autoritățile italiene luptă de mulți ani împotriva depopulării zonelor marginale. Ministerul de Interne alocă fonduri în acest scop, iar municipalitatea le poate folosi pentru a încuraja activitățile comerciale, artizanale și agricole pe care oamenii au de gând să le întreprindă în aceste zone.

Informațiile pentru cei interesați sunt disponibile pe site-ul municipalității. Pe termen lung, obiectivul este să se creeze un mediu de afaceri care să țină populația în localitate. Potrivit primarului din localitate, prioritatea este repopularea satului Roseto Valfortore.

În urmă cu 50 de ani, satul avea mai bine de 1.500 de locuitori, însă o mare parte dintre aceștia au plecat din cauza lipsei de infrastructură. Înscrierile pentru a primi fonduri vor începe la finalul lunii februarie, iar banii vor fi distribuiți în ordinea primirii cererilor.

Locuitorii din Roseto care au emigrat vor avea un stimulent să se întoarcă, vor avea prioritate față de ceilalți, dar cei care vor să se mute pentru a întreprinde o nouă activitate aici vor fi la fel de bineveniți”, a spus Lucilla Parisi, primarul care își execută al treilea mandat neconsecutiv în localitate.

Administrația locală din satul italian nu este la prima încercare de a repopula localitatea. Anul trecut, primăria a distribuit casele părăsite din sat unor persoane sau investitori care au venit să locuiască acolo.

Urmăriți Impact.ro și pe