Primele unități BMW The 8 X Jeff Koons au ajuns la clienți. În România au fost comandate trei exemplare din această ediție limitată

Bogdan Bârliga 04.05.2022, 11:30
Primele unități BMW The 8 X Jeff Koons au ajuns la clienți. În România au fost comandate trei exemplare din această ediție limitată

Primii clienţi din Germania și-au primit mașinile din seria The 8 X Jeff Koons ca parte a unui eveniment exclusiv la BMW Welt.

Doar 99 de unități din această ediție vor fi produse și dintre acestea trei exemplare vor ajunge în România.

Un BMW Art Car pentru colecționari

BMW M850i xDrive Gran Coupe va fi disponibil pentru scurt timp cu ediția specială The 8 X Jeff Koons și comenzile au fost preluate pe principiul “primul venit, primul servit”.

Primele unități BMW The 8 X Jeff Koons au ajuns la clienți. În România au fost comandate trei exemplare din această ediție limitată

Modelul este pregătit manual la fabrica BMW din Leipzig de o echipă pregătită special. Sunt necesare 200 de ore de muncă numai pentru vopsirea manuală a modelului care combină 11 culori diferite pentru exterior. Două modele sunt finalizate în fiecare săptămână.

Interiorul multicolor este compus din materiale de ultimă generaţie, piele şi cu logo-ul ediţiei şi semnătura artistului pe capacul consolei centrale, sub display.

Scaunele sunt acoperite cu piele vopistă în roşu şi albatru, evocând culorile supereroilor din universul benzilor desenate, precum şi pe cele ale BMW M, divizia de înaltă performanţă a companiei.

BMW deschide comenzile pentru ediția specială The 8 X Jeff Koons. Doar 99 de unități vor fi disponibile

Liniile din spate în formă de explozie sunt un omagiu direct adus modelului BMW Art Car din 2010 creat de artist, în timp ce “POP!” pe fiecare parte, precum şi imaginile cu vapori simbolizează puterea şi viteza THE 8 X JEFF KOONS, potrivit artistului.

Fiecare automobil vine cu un certificat de format mare semnat de Jeff Koons, care, pe lângă semnătura lui Oliver Zipse, conţine şi numărul individual de identificare al automobilului respectiv.

Un model din serie a fost vândut luna trecută la o licitaţie caritabilă Christie’s ce a avut loc la New York pentru suma de 475.000 de dolari.

Colaborare de lungă durată cu artiștii

Proiectul Art Car a fost iniţiat de francezul Herve Poulain, pilot de curse şi pasionat de artă, şi conceput în colaborare cu fondatorul BMW Motorsport, Jochen Neerpasch, primul BMW Art Car a fost comandat atunci când ambii i-au cerut lui Alexander Calder să creeze designul maşinii de curse BMW a lui Poulain în 1975.

De atunci, 19 artişti din întreaga lume au creat automobile BMW ale vremurilor lor. Modelele BMW Art Cars semnate de Roy Lichtenstein, Esther Mahlangu, Jenny Holzer, Andy Warhol, David Hockney, Ólafur Elíasson, Frank Stella, Robert Rauschenberg, Cao Fei şi John Baldessari, printre alţii, sunt toate inspirate de evoluţiile în artă, design şi tehnologie.

Jeff Koons a mai proiectat cel de-al 17-lea BMW Art Car în 2010, BMW M3 GT2, care a concurat şi în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...