Primele microcipuri testate pe oameni în 2022? Anunţul făcut de Elon Musk

Stan Filon 09.12.2021, 13:53
Primele microcipuri testate pe oameni în 2022? Anunţul făcut de Elon Musk

Elon Musk vrea să schimbe lumea, iar un pas foarte important se pare că va fi făcut chiar în anul 2022. Miliardarul american a făcut recent un anunț care a luat prin surprindere întreaga omenire. Omul de afaceri a scris un mesaj pe Twitter prin care a anunțat că anul 2022 va aduce probabil primele teste ale cip-urilor sale pe oameni.

Primele microcipuri ar putea fi testate pe oameni în 2022

Elon Musk este cofondatorul companiei Neuralink, care va testa primele cipuri pe oameni, în anul 2022. Aceste cipuri care urmează să fie implantate oamenilor vor fi destinate iniţial persoanelor care suferă de paralizii provocate de leziuni ale maduvei spinarii, relatează Insider.

Mai exact, se dorește ca aceste persoane să poată controla dispozitive electronice cu ajutorul minţii. Planul lui Elon Musk a părut multora imposibil de realizat, dar acum chiar și scepticii încep să-și schimbe părerea, după ce miliardarul a estimat un nou orizont de timp pentru implantarea acestor cipuri la oameni la evenimentul WSJ  CEO Council Summit, într-un interviu transmis live.

Se așteaptă aprobarea FDA

„Neuralink funcţionează bine la maimuţe iar în acest moment facem foarte multe testări pentru a ne asigura că este sigur şi stabil şi că dispozitivul poate fi îndepărtat în siguranţă. Sperăm că vom putea face asta pe primii subiecţi umani – care vor fi persoane cu leziuni severe ale măduvei spinării precum cele cu tetraplegie (paralizia mâinilor şi picioarelor) anul viitor, după aprobarea FDA”, a spus Musk.

El a precizat că standardele Neuralink de implantare a dispozitivului sunt semnificativ mai înalte decât cerinţele FDA. Musk a făcut anunţul şi pe Twitter: „Progresele vor fi accelerate când vom pune aceste dispozitive la oameni anul viitor (pentru că e dificil de purtat conversaţii nuanţate cu maimuţele)”.

Microcipul care urmează să fie implantat în cutia craniană are dimensiunea unei monede și va fi conectat la creier prin intermediul unor fire de 20 de ori mai subţiri decât firul de păr, echipate cu circa 1.000 de electrozi. Până acum, Musk a decalat de mai multe ori orizontul de timp pentru implantarea acestor cipuri la oameni.

Pentru a vedea că cercetările dau roade, Neuralink a publicat un clip în care apărea o maimuţă care juca un joc video cu ajutorul dispozitivului cerebral. Neuralink a strâns în iulie 205 de milioane de dolari pe care a promis să le folosească pentru dezvoltarea unui implant cerebral care să ajute persoanele paralizate complet.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...