Primele măsuri pe care vrea să le ia premierul Ludovic Orban. Unde se anunță restructurări

Raluca Juncu 16.10.2019, 18:51
Primele măsuri pe care vrea să le ia premierul Ludovic Orban. Unde se anunță restructurări

Ludovic Orban, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern, a discutat despre primele măsurile pe care vrea să le implementeze în noul aparat guvernamental.

Actualul lider al PNL a vorbit la Digi24 despre planurile ample de restructurare ale Guvernului, pe care vrea să îl reducă la cel mult 16 ministere.  Totodată, Ludovic Orban dorește să restrângă masiv numărul de angajați și oficii.

„Ținta noastră este reducerea numărului de ministere. Mai puține ministere. 28 de ministere este o prostie, nicăieri nu există așa ceva. M-am uitat prin Europa, media e de 15-16 ministere. De exemplu, economia e economie, nu poţi să o spargi în patru ministere, ministerul de Externe e unul, nu îl poţi sparge”, a precizat Ludovic Orban la Digi24.

Ludovic Orban spune că renunțarea la ministere și la oficii îi va forța pe mulți bugetari să își facă bagajele. El a făcut referire la „cei care au intrat pe uşa din dos” sau care semnează condica numai o dată pe săptămână. „Cu siguranță unii vor trebui să plece, dar… toţi cei care au intrat pe ușa din dos, pe bază de carnet de partid, care plimbă hârtiile și care semnează condica o dată pe săptămână, vor pleca acasă”, a mai spus premierul desemnat.

Premierul numit ieri de Klaus Iohannis mai precizează că una proiecţiile vizate asupra administrației este să construiască un corp de funcționari neutri, dar bine pregătiți și puși în slujba interesului public. El dorește să vină la guvernare ghidat de „principiul bunei guvernări liberale”, după cum îl numește chiar acesta.

Ludovic Orban are acum la dispoziție 10 zile pentru a cere Parlamentului votul de încredere. Plenul reunit are apoi la dispoziție 15 zile pentru a se reuni pentru vot. Pentru ca noul Guvern să treacă e nevoie de cel puțin 233 de voturi pentru. PNL nu are aceste voturi, prin urmare trebuie să caute sprijin la alte partide.

 

Sursa foto: Facebook

Urmăriți Impact.ro și pe