Pasajul Unirii a fost redeschis. Primele imagini după finalizarea reparațiilor. Ce aparatură specială va putea fi folosită în situații de urgență. Foto

Ioana Bucur, Redacția IMPACT 04.09.2022, 20:46

Au apărut primele imagini după finalizarea reparațiilor la Pasajul Unirii. După 77 de zile de lucrări și o investiție de aproape 12 milioane de euro, Primăria Sectorului 4 a reușit să se țină de promisiune, redeschizându-l înainte de începerea noului an școlar. Daniel Băluță a anunțat că acesta a devenit acum „cel mai tehnologizat și modern tunel rutier din România”. Ce aparatură specială va putea fi folosită în situații de urgență.

Primarul anunță finalizarea reparațiilor la Pasajul Unirii

Update, duminică, 4 septembrie 2022, ora 20:00. Pasajul Unirii a fost redeschis circulației mașinilor, după cum anunțase în urmă cu o zi Primăria Sectorului 4. Astfel, șoferii pot din nou circula prin centrul Bucureștiului, folosind această cale.

Știrea inițială

Sâmbătă, 3 septembrie 2022, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, Primăria Sectorului 4 a anunțat finalizarea reparațiilor la Pasajul Unirii și redeschiderea acestuia pentru circulația rutieră.

Lucrările au durat 77 de zile, iar investiția a fost de 12 milioane de euro. Potrivit primarului Daniel Băluță, Pasajul Unirii este acum cel mai tehnologizat și modern tunel rutier din România.

„În numai două luni, Sectorul 4 a pus în siguranță cel mai important obiectiv de infrastructură din Capitală, care devine astfel cel mai tehnologizat și modern tunel rutier din România! Pasajul rutier Unirii se redeschide circulației înainte de începerea noului an școlar.

După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranță a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat.

Urmare a unei investiții de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar și cel mai tehnologizat din țară”, a trasnmis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Edilul a precizat că lucrările au însemnat peste 1.800 de ore de muncă, timp în care s-a realizat izolarea infiltrațiilor de la nivelul carosabilului, au fost închise fisurile apărute în pereții interiori ai tunelului prin injectarea unor mortare speciale, care, ulterior, au fost îmbrăcați cu peste trei mii de panouri metalice.

Primele imagini după finalizarea reparațiilor la Pasajul Unirii. Ce aparatură specială va putea fi folosită în situații de urgență. Foto
Finalizarea lucrărilor la pasajul Unirii din București, sâmbătă 3 septembrie 2022. Inquam Photos / George Călin

Sistem performant, în caz de urgență

Pasajul Unirii este dotat cu 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de patru kilometri. La suprafață sunt instalați 30 de stâlpi de iluminat și, pe rampă, 150 de proiectoare. Astfel, iluminatul va deveni un ghidaj de siguranță pentru șoferi.

Tunelul a fost dotat și cu un sistem performant ce va juca un rol esențial în cazuri de urgență:

„Pasajul Unirii are, în momentul de față, cel mai performant sistem de ventilație. De ultimă generație, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, sistemul este complet automatizat și are două regimuri de funcționare.

Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată, în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, evacuează fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu.

În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea rețelelor edilitare de apă și canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat precum și la montarea unui nou sistem de supraveghere video.

Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situații de urgență cât și cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă”, a explicat edilul Sectorului 4.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...