Primele imagini cu pasajul rutier de pe Valea Prahovei. Cum va arăta sensul giratoriu suspendat de pe DN 1

Elena Avramescu 18.01.2022, 17:18
Primele imagini cu pasajul rutier de pe Valea Prahovei. Cum va arăta sensul giratoriu suspendat de pe DN 1

În cursul zilei de astăzi, 18 ianuarie 2022, au fost făcute publice primele imagini cu pasajul rutier suspendat care va fi construit pe Valea Prahovei, pe DN1, la intersecția cu DN73A, respectiv Predeal și Râșnov. Cel care a dat mai multe detalii despre acest proiesct a fost Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Primele imagini cu pasajul rutier de pe Valea Prahovei

„În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, s-au aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente.

Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a notat Ionel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Primele imagini cu pasajul rutier de pe Valea Prahovei
Pasaj rutier suspendat Valea Prahovei

Acest sens giratoriu suspendat urmează să aibă o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, ce vor fi dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton, iar în sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de nu mai puțin de 35 m, iar raza internă de 21,8m. În plus, gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Valoarea acestei investiții va fi de aproximativ 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni. Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Urmăriți Impact.ro și pe