Primele imagini cu pagubele produse de cutremurul de 5,7 la Craiova. Ce s-a întâmplat într-un supermarket

Ana Anitoiu 14.02.2023, 16:03
Primele imagini cu pagubele produse de cutremurul de 5,7 la Craiova. Ce s-a întâmplat într-un supermarket

Primele imagini cu pagubele produse de cutremurul de 5,7 produs marți, 14 februarie, au fost publicate pe rețelele sociale. Iată ce s-a întâmplat într-un supermarket din Craiova, din cauza seismului.

Primele imagini după cutremurul de 5,7 grade

În urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 grade ce a avut loc, marți, 14 februarie, în Gorj, la o zi după un alt seism puternic, de 5,2 grade, au fost publicate imagini cu efectele pe care le-a avut seismul într-un supermarket din Craiova.

În aceste imagini se vede că mai multe sticle au căzut de pe rafturi și s-au spart pe podeaua supermarketului. De altfel, mai multe persoane din Craiova și Târgu Jiu au ieșit speriate din magazine, după ce alimentele și băuturile au început să cadă de pe rafturi, conform Antena 3.

În Vâlcea, o terasă a fost avariată. Bucăți de tencuială au căzut din pereții clădirii din cauza seismului de 5,7 grade pe scara Richter.

„Cutremurul s-a produs la 70km N de Craiova, 70km V de Pitesti, 97km S de Sibiu, 149km SV de Brasov, 160km V de Ploiesti, 177km V de Bucuresti, 198km NV de Ruse, 205km S de Cluj-Napoca, 234km E de Timisoara, 244km NE de Nis”, a transmis INFP.

Primele imagini cu pagubele produse de cutremurul de 5,7 la Craiova. Ce s-a întâmplat într-un supermarket
Efectele cutremurului într-un supermarket din Craiova

Recomandările autorităților pentru persoanele surprinde de cutremur în magazine

Conform recomandărilor autorităților, publicate pe platforma fiipregatit.ro, persoanele aflate într-un loc public, cum ar fi un magazin, trebuie să stea cât mai departe de ferestre ori de raioane cu obiecte grele plasate mai sus de un metru.

Persoanele aflate în exteriorul unei clădiri în timpul producerii unui cutremur puternic trebuie să: stea departe de ferestre, clădiri sau balcoane, poduri, cabluri electrice sau stâlpi, precum și să stea la cel puțin 10 metri de cablurile electrice rupte sau căzute.

Cei aflați într-un vehicul trebuie să rămână în interior, să oprească într-un loc sigur, fără a bloca drumul, mai departe de clădiri, poduri, stâlpi.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...