Primele declarații ale noului antrenor de la Dinamo. Ce schimbări urmează să aibă loc la echipa „câinilor”

Marian Cărăvan 14.07.2020, 11:25

Se încearcă resuscitarea echipei Dinamo, pe ultima sută de metri a play-out-ului actualului sezon al Ligii 1. Aflați pe loc retrogradabil, „câinii” vor aborda ultima parte a campionatului cu un alt staff tehnic.

Misiune imposibilă pentru noul antrenor: salvarea de la retrogradare

Mandatul lui Adrian Mihalcea la Dinamo e pe punctul de a se încheia. Măcinată de multe probleme, cele mai acute fiind evident cele de ordin financiar, Dinamo a ajuns în neplăcuta situație de a se lupta pentru evitarea retrogradării. Dacă în sezonul regular era la un pas de a obține prezența în play-off, acum echipa alb-roșilor se zbate în subsolul clasamentului. Pe lângă infuzia de capital, „câinii” au nevoie și de o altfel de infuzie, de încredere, și ea poate veni odată cu instalarea noului antrenor. Cine vine să salveze echipa, să se angreneze la o misiune am zice imposibilă? Se apelează din nou la Gheorghe Mulțescu, care va semna în curând actele și va colabora cu o altă glorie dinamovistă, Cornel Țălnar, pentru menținerea „câinilor roșii” în prima ligă. Nu e timp de schimbări, spune noul tehnician.

„Voi colabora cu Țălnar, suntem împreună. Eu antrenor principal, el director tehnic, dar și cu alte sarcini. El e și la centrul de copii și juniori. Eu și staff-ul meu răspundem de rezultate. Păstrez o mare parte dintre cei care au fost, cunosc și jucătorii. Nu e timp să schimbăm, cu acte, nu mai e cazul. Cred în munca mea și sper să rezolv situația.

Mai greu decât în ’90? E altă formă. Atunci era situația ca echipa să se desființeze, am reușit însă să alcătuiesc un lot bun. Acum e pe final. Preiau echipa cu lipsurile și neajunsurile care sunt. Dar am încredere, se poate rezolva”, a spus Mulțescu, în direct la Digi Sport.

Primele declarații ale noului antrenor de la Dinamo. Ce schimbări urmează să aibă loc la echipa „câinilor”
Primele declarații ale noului antrenor de la Dinamo. Ce schimbări urmează să aibă loc la echipa „câinilor”

Mulțescu e la al patrulea mandat la Dinamo

Fost mare jucător al lui Dinamo, Gheorghe Mulțescu se întoarce în Ștefan cel Mare, unde a mai antrenat în trei rânduri: în sezonul 1990-1991, precum și în perioadele martie – aprilie 2008 și iunie – septembrie 2013.

Doar opt etape a rezistat Mulțescu pe banca tehnică a „câinilor roșii”, la precedenta prezență aici, la începutul sezonului 2013-2014. A înregistrat atunci două victorii, trei remize și trei înfrângeri.

Acum, la „a patra descălecare”, mai are șapte meciuri pentru a o salva pe Dinamo de la retrogradare. Deocamdată Dinamo e pe locul 7 (penultimul, retrogradabil) în play-out, cu 21 de puncte, dar cu două meciuri mai puțin. Dinamo ar putea primi șansa de a lupta pentru Cupa României, dacă va avea succes cu apelul după semifinala cu FCSB, câinii roșii contestând dreptul de joc al portarului Vlad, de la roș-albaștri.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe