Primele declarații ale femeilor agresate de părintele Calistrat. „Lovitură premeditată în zona capului”

Anca Manolica 11.11.2022, 18:02
Primele declarații ale femeilor agresate de părintele Calistrat. „Lovitură premeditată în zona capului”

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, este implicat într-un mare scandal, după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie, chiar în curtea lăcașului de cult. Acum, la două zile de la nefericitul incident, femeia care îl acuză pe preot de agresiune, împreună cu sora sa, oferă primele declarații.

Scandal mare între preotul Calistrat și două enoriașe

Este scandal mare printre fețele bisericești, după ce preotul Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce lovea o femeie, chiar în curtea bisericii! Episodul s-a petrecut la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, acolo unde acesta slujește. Unul dintre cei mai populari preoți din țară, acesta este foarte cunoscut grație activității sale pe rețelele sociale.

Într-o înregistrare video se poate vedea cum slujitorul Domnului i-a dat cu palma peste față unei enoriașe. Femeia a căzut la pământ, în timp ce pe fundal se auzeau mai multe voci ale oamenilor care nu s-au implicat în scandal. Victima, împreună cu sora sa, au mers și au depus plângere la poliție împotriva preotului Calistrat Chifan, susținând că ambele au fost agresate în curtea mănăstirii.

Primele declarații ale surorilor agresate de părintele Calistrat

După ce în cursul zilei de joi, 10 noiembrie, au apărut declarațiile preotului, cele două femei implicate în scandal au decis să transmită și ele un comunicat prin care să povestească varianta lor cu privire la scandalul din curtea Mănăstirii Vlădiceni. Acestea susțin că lucrurile au stat complet diferit.

Părintele Calistrat
Părintele Calistrat

Surorile nu vorbesc deloc despre vreun conflict care să fi avut loc înainte de loviturile din partea cunoscutului preot. Ele susțin că din senin au fost atacate de către părintele Calistrat. De asemenea, ele mai susțin și că fața bisericească nu participă niciodată la o slujbă la mănăstirea respectivă, ci merge doar la final pentru a ține o predică enoriașilor.

Așa se face că, potrivit acestora, în timp ce stăteau de vorbă afară cu o altă femeie, duhovnicul ar fi mers din senin spre ele și ar fi început să o lovească pe una dintre ele.

„Am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Contrar susținerilor sale, pr. Calistrat nu participă niciodată la vreo slujbă în cadrul Mănăstirii, venind doar la final pentru a ține o predică credincioșilor. Pe drumul spre biserică, ne-am oprit să vorbim în lateralul intrării cu o enoriașă care era prezentă cu fetița sa tot pentru slujbă. Pentru că Sf. Maslu era pe terminate, nu am mai intrat în biserică, nefiind posibilă nicio agresare a vreunei ucenice a preotului în incintă, așa cum a afirmat în mod mincinos.

Din senin l-am văzut venind spre noi pe pr. Calistrat, împreună cu un grup format din preoți și ucenici ai acestuia, începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ. În clipele următoare s-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului, determinând tot căderea pe asfalt.

Preotul a continuat și după acest moment să aplice lovituri repetate cu toată anvergura brațului, noi neavând vreo posibilitate să ne revenim și să schițăm măcar vreun gest de apărare. Apoi s-a îndreptat din nou spre prima victimă, în vreme ce altul dintre preoții aflați cu el a deposedat-o pe cealaltă de telefonul mobil, pe care apoi tăgăduia că l-a văzut. Pr. Calistrat a solicitat imperativ telefonul de la acesta, după care l-a izbit cu putere de beton, în scopul distrugerii totale.”, scrie în comunicatul transmis de cele două femei.

„Suntem stupefiate de afirmațiile preotului”

Slujitorul Domnului a declarat joi că una dintre cele două enoriașe i-ar fi pus piedică și a căzut. La rândul lor, cele două spun că, de fapt, părintele s-ar fi dezechilibrat atunci când a vrut să o lovească pe una dintre ele.

„(…)Suntem stupefiate de afirmațiile preotului, care invocă fie că i-am pus piedică, fie că l-am insultat. Unele redacții au notat tot în mod eronat că ar fi existat vreo ceartă între femei în care preotul a intervenit.(…) preotul nu a fost nici insultat și cu atât mai puțin făcut să se împiedice în condițiile în care era flancat de preoții săi – pază personală.

Acea pierdere a echilibrului său ce rezultă din filmare a fost cauzată de intensitatea cu care și-a făcut elan pentru a lovi cu putere într-o zonă vitală, a capului, în mod repetat, o femeie”, au mai transmis cele două.

Citește și: De la ce a pornit scandalul între preotul Calistrat și cele două enoriașe. Motivul pentru care părintele și-a ieșit din fire: „Vii tu măciucă nemăritată”

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...