Primarul Sectorului 6, mărturie completă după tragedia de pe Lacul Morii. De unde o cunoștea pe victimă

Anca Manolica 22.01.2023, 11:24

Tragedie fără margini petrecută sâmbătă, 21 ianuarie, în zona Lacul Morii din Capitală. O femeie în vârstă de 43 de ani a murit sfâșiată de o haită de câini, fără ca nimeni să o mai poată salva, în timp ce se afla la alergat. Ce a declarat primarul Sectorului 6, după tragedia de pe Lacul Morii.

Cum „justifică” edilul de la Sectorul 6 moartea femeii sfâșiate de câini

Ana Oroș Daraban în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în apropiere de digul Lacul Morii din Capitală, într-o zonă aflată la graniță cu comuna ilfoveană Chiajna. Coincidența nefastă face ca, în urmă cu nouă luni, aceeași femeie să fi fost atacată de maidanezi tot în același loc, ajungând atunci în stare gravă la spital, cu răni la cap, la mâini şi la picioare.

Ea a fost salvată atunci de doi biciclişti, care treceau în acel moment prin zonă și a scăpat cu viață. Din păcate, a doua oară nu s-a mai întâmplat la fel. Ea a murit pe loc, haita de câini mâncând-o de vie. Conform surselor din anchetă, maidanezii au muşcat-o de atâtea ori încât criminaliştii nu au reuşit, la prima vedere, să numere leziunile.

Potrivit informațiilor, victima a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii, o zonă neamenajată, care se află la granița cu Comuna Chiajna.

Ana Oroș Daraban
Ana Oroș Daraban

Prima reacție după tragedia de la Lacul Morii

La o zi distanță de cumplita tragedie, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a avut o primă reacție în acest caz. Edilul a spus că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat, ar fi aparținut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autoritățile din Chiajna.

De asemenea, a anunțat că a fost declanșată deja o anchetă la Poliţia Locală Sector 6, dar nu a omis să lanseze și un atac dur la adresa Primarului General al Capitalei. Ciprian Ciucu spune că a aşteptat să vadă poziţia acestuia şi critică ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), despre care susţine că are o politică „total greşită” şi că „în loc sa adune câinii de pe străzi, face campanii de „conştientizare””.

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puțin acum, cu moartea tragică, în condiții înfiorătoare, a Anei Oroș Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieșise la alergat.

Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!!

Nu am ieșit public până acum deoarece am așteptat să văd poziția Primarului General, cel care decide politicile ASPA, aloca bugete și care este singurul care are instrumentele instituționale să rezolve problema câinilor. Recunosc, aveam această așteptare.

În septembrie 2013, atunci când Ionuț Anghel și-a găsit sfârșitul în aceleași condiții înfiorătoare, Primarul General de atunci, Sorin Oprescu și-a asumat, cum era normal, serviciul de ecarisaj, ASPA, etc. Primarul de Sector nu apare în nicio discutie publică.

De aici așteptarea mea. Nu mai am așteptări de la PMB. Lipsa de leadership, neasumarea, aruncarea responsabilitatilor în curtea altora, sunt deja de notorietate.”, este doar o parte de reacției primarului Sectorului 6, pe pagina sa de Facebook, continuarea regăsindu-se în Galeria FOTO a articolului.

Ana Oroș Daraban, victima tragediei, era o maratonistă din București care alerga pentru cauza nobile și campanii de întrajutorare. Ea deținea funcția de expert monitorizarea calității mediului în cadrul Primăriei Capitalei, din septembrie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...