Primarul din Ploiești susține că n-au mai fost ridicate gunoaiele de două săptămâni. ”Sesizări disperate ale cetățenilor”

Stan Filon 05.05.2021, 20:28
Primarul din Ploiești susține că n-au mai fost ridicate gunoaiele de două săptămâni. ”Sesizări disperate ale cetățenilor”

Ploieștenii sunt revoltați din cauza faptului că gunoiul nu a mai fost ridicat de două săptămâni, iar orașul este sufocat deja de gunoaie! Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, consideră inacceptabilă situația în care se află orașul din punct de vedere al salubrității, potrivit Mediafax.

Primarul din Ploiești susține că n-au mai fost ridicate gunoaiele din oraș de două săptămâni

Primarul Andrei Liviu Volosevici a primit un răspuns care l-a șocat din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară! Potrivit acestuia, asociația respectivă susține că a aflat din presă de faptul că gunoiul menajer nu a fost ridicat de atâta timp!

”Este imposibil de acceptat răspunsul ADI transmis către RASP Ploiești, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, APM Prahova şi DSP Prahova, prin care reprezentanții acestei instituții au aflat din mass media că, la Ploiești, gunoiul este neridicat de două săptămâni, ceea ce demonstrează că nu există o monitorizare în teren a operatorului de salubritate, fapt ce a condus la transformarea orașului într-o mare ghenă de gunoi”, declară primarul Andrei Volosevici.

Primarul din Ploiesti sustine ca n-au mai fost ridicate gunoaiele din oras de doua saptamani
Primarul din Ploiesti, Andrei Volosevici (foto), sustine ca n-au mai fost ridicate gunoaiele din oras de doua saptamani

Munți de gunoaie în Ploiești

”Monitorizarea noastră în teren, dar şi sesizările disperate ale cetăţenilor cu privire la necolectarea munților de gunoi din oraș exprimă contrariul: platformele sunt pline şi gunoiul este depozitat şi pe lângă acestea, iar pubelele de gunoi de la ploieștenii care stau la case zac şi ele neridicate de două săptămâni”, se arată în comunicatul primăriei.

Primarul Andrei Volosevici este decis să continue demersurile pentru rezolvarea situației în care se află orașul. ”La nivelul municipiului Ploieşti vom analiza posibilitatea de a rezilia contractul pe care Ploieştiul îl are cu operatorul de salubritate pentru activitatea de curăţenie căi publice, sau de a face contract (în baza unei proceduri de urgenţă) cu un alt operator care să asigure curăţenia în Ploieşti, pe perioada stării de alertă, constatată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu tarife care să nu depăşească valorile din contractul cu actualul operator, decizia finală urmând să fie luată prin votul Consiliului Local, într-o şedinţă pe care o vom convoca imediat după decizia CJSU”, anunța la începutul săptămânii primarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...