Primarul din București care e gata să ajute refugiații ucraineni. „Le vom asigura condiții”

Badea Violeta 24.02.2022, 16:28
Primarul din București care e gata să ajute refugiații ucraineni. „Le vom asigura condiții”

Mii de ucraineni sunt dispuși să-și lase toată agoniseala de o viaţă pentru a-şi salva viața. Mulți se află deja la granița cu România, în încercarea de a scăpa de teroarea care s-a abătut asupra țării lor. Un primar din București anunță că este dispus să le acorde ajutor refugiaților aflați în dificultate. Iată cine este edilul care e gata să-i primească pe ucraineni!

Primarul din București, dispus să dea o mână de ajutor refugiaților

Prefecturile localităților aflate la frontiera cu Ucraina au anunțat că sunt gata să primească ucraineni. Autoritățile din acele zone au pregătit câteva terenuri unde ar putea ridica tabere pentru a-i adăposti pe refugiați. Mai mult, chiar și un primar din București sare în ajutorul acestora.

Este vorba despre edilul sectorului 1, Clotilde Armand, care a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că Primăria Sectorului 1 va sprijini toți ucrainienii aflați în dificultate.

„Sectorul 1 este alături de poporul ucrainean. Sunt mulți ucrainieni la graniță cu România care fug de războiul lui Putin. Acești oameni și-au lăsat totul în urma lor din cauza unui dictator care vrea să schimbe granițele Europei după cum vrea el.

În aceste momente este nevoie de măsuri urgente de ajutor. Iar Primăria Sectorului 1 își oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate. Vom asigura condiții pentru toți refugiații care ne solicită ajutorul.”, a scris Clotilde Armand.

Clotilde Armand
Clotilde Armand

Prefectura Suceava, pregătită să primească ucraineni

Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan a anunțat că va construi câteva tabere mobile pentru refugiaţii, care vor ajunge în țara noastră. Acesta a mai precizat că împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a pregătit echipamente pentru dotarea acestora.

„ISU m-au asigurat că echipamentele (corturi, paturi, perne, pături, cearşafuri, surse de curent electric, tot ce permite cazarea temporară a unor cetăţeni) pot fi amplasate în teren în maxim 12 ore. De asemenea, au fost identificate şi alte spaţii de cazare, astfel încât să fim în măsură a gestiona un eventual aflux de refugiaţi din ţara vecină, pe teritoriul judeţului.

Aceste spaţii de cazare, verificate în prealabil de personalul din cadrul ISU, vor fi puse la dispoziţie fie de autorităţile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condiţiile minime în vederea cazării refugiaţilor”, a declarat Alexandru Moldovan.

De asemenea, acesta a mai spus că ucrainenii vor beneficia de asistență medicală și psihologică. Prefectul Sucevei a subliniat că va face tot posibilul ca refugiații să primească ajutorul necesar pe teritoriul ţării noastre.

Urmăriți Impact.ro și pe