Primăria Capitalei cumpără troleibuze de 43 de milioane de euro. Cine a câștigat licitația

Luiza Moldovan 31.03.2020, 14:21
Primăria Capitalei cumpără troleibuze de 43 de milioane de euro. Cine a câștigat licitația

Primăria Capitalei cumpără troleibuze de 43 de milioane de euro. Licitația a fost câștigată de singurul ofertant înscris în proces.

Primăria Capitalei cumpără troleibuze de 43 de milioane de euro. Cine a câștigat licitația

43 de milioane de euro, fără TVA, pentru achiziționarea a 100 de troileibuze noi. Atât va plăti Primăria Capitalei asociatului turco-german Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh. Potrivit contractului, livrarea celor 100 de troileibuze se va face începând cu luna noiembrie 2020 și se va întinde pe o perioadă de 16 luni, după cum urmează: primul troleibuz va fi livrat în noiembrie 2020 pentru omologare, urmând ca restul troleibuzelor să fie livrate până în februarie 2022, deci pe o perioadă de 16 luni.

Troleibuzele au o garanție de patru ani și 240.000 de km, pe un interval de exploatare de la 5 la 8 ani.

Primăria Capitalei cumpără troleibuze de 43 de milioane de euro. Cine a câștigat licitația foto: facebook
Troleibuze cu wireless și aer condiționat cumpărate de Primăria Capitalei foto: facebook

Finanțare de la Administrația Fondului de Mediu

„Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane euro fara TVA, iar finanțarea provine de la Administratia Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane,” (Gabriela Firea).

Cererea Primăriei Capitalei a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanțare a fost semnat în decembrie același an.

Noile troleibuze au o capacitate de 96 de pasageri minim, o lungime de 12 metri. În cazul întreruperii curentului electric, au o autonomie de 20 de km, asigurată de un generator propriu al troleibuzului.

Cu această achiziție, numărul noilor mijloace de transport în comun  contractate până acum de primărie ajunge la 630, inclusiv cele 100 de troleibuze și 400 de autobuze Euro 6, care au intrat în parcul auto anul trecut. Mai sunt pe drum 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz, a căror livrare va începe în curând și se va efectua etapizat.

Troleibuzele sunt dotate cu climatizare automată, capacitate mare de transport de călători și au funcții special destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii. Au wireless și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Un sistem informatic performant va furniza informații despre călătorie în timp real către Societatea de Transport București.

Urmăriți Impact.ro și pe