Primăria Bucureştiului, dată în judecată. Motivul pentru care prefectul Capitalei a luat această decizie

Nicu Stan 18.06.2021, 13:37
Primăria Bucureştiului, dată în judecată. Motivul pentru care prefectul Capitalei a luat această decizie

Primăria Bucureştiului, dată în judecată. Motivul pentru care prefectul Capitalei a luat această decizie. Toate detaliile procesului, în articolul de mai jos.

Prefectul dă judecată primăria Capitalei

Primăria Bucureştiului este dată în judecată chiar de prefectul Capitalei, Alin Stoica. Prefectul a luat această decizie după ce l-a acuzat pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, că nu a luat în seamă solicitarea de a opri detașarea consilierilor pe funcții care ar trebui ocupate doar prin concurs.

”Săptămâna trecută am atacat în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti detaşările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Nu respectă legea, nu respectă Codul administrativ şi hotărârea de guvern prin care se stipulează că toate posturile din administraţie se ocupă prin concurs sau examen şi singura excepţie este numirea temporară până la efectuarea concursului. Ori calea aleasă şi anume detaşarea din funcţia de consilier nu se încadrează în niciunul dintre aceste cazuri”, a declarat Alin Stoica, potrivit News.ro.

Nicusor Dan spune ca numirile directorilor nu este treaba prefectului
Nicusor Dan spune ca numirile directorilor nu este treaba prefectului

Ce numiri contestă Alin Stoica

Întrebat dacă este vorba doar despre o singură numire sau mai multe, prefectul Alin Stoica a spus că, deocamdată este vorba despre una.

”Deocamdată, ultima numire, cea care a fost făcută după ce a avut loc o corespondență oficială între instituții. Și răspunsul a fost își va continua această practică, pe care noi o considerăm nelegală. Urmează ca instanța să își spună cuvântul. Punctul nostru de vedere este că posturile vacante trebuie ocupate prin concurs sau examen, singura excepție fiind prevăzută tot de lege, ca pe perioada organizării unui concurs, daca este nevoie să se ocupe de urgență, atunci poate fi o numire temporară până la finalizarea concursului.

Situația trebuie rezolvată

Dar nu detașare! Nu doar cu primăria Capitalei (a fost corespondența oficială, n.r), ci cu toate primăriile, pentru că am observat că aceasta este o practică, dar doar primăria Capitalei a răspuns că consideră această practică ca fiind legală. De aceea, având această diferență de opinii, trebuie rezolvată într-un fel”, a declarat prefectul Alin Stoica la Antena 3.

Nicușor Dan spune că asta nu este treba prefectului

Acesta are și un răspuns pentru Nicușor Dan, care ar fi declarat recent că nu aceasta este treaba prefectului.

”Îi răspund că este treaba prefectului, evident că e vorba de puterea administrativă pe care instituția prefectului o exercită asupra autorităților publice locale, care se asigura de legalitatea actelor și de respectarea legii pe administrația publică locală”, a mai declarat Alin Stoica.

Urmăriți Impact.ro și pe