Primari PSD – absolut toate orașele în care candidații PSD au câștigat alegerile

Daria Petrescu 28.09.2020, 11:10
Primari PSD – absolut toate orașele în care candidații PSD au câștigat alegerile

Românii și-au ales duminică, 27 septembrie, primarii, consilierii locali și consilierii județeni. Oamenii și-au votat preferații pentru următorii patru ani. Totul s-a desfășurat în condiții speciale.  Prezența în secțiile de votare a fost făcută cu mască şi cu păstrarea distanţării sociale. Care sunt orașele în care candidații PSD au câștigat alegerile, pe 27 septembrie.

VEZI AICI PRIMARII PNL CARE AU CÂȘTIGAT LA ALEGERI 2020

VEZI AICI PRIMARII USR-PLUS. ORAȘELE ÎN CARE S-A IMPUS ALIANȚA

Primari PSD- orașele în care candidații PSD au câștigat alegerile

Pitești (județul Argeș): Cristian Gentea (PSD)

Botoșani (județul Botoșani): Cosmin Andrei (PSD)

Brăila (județul Brăila): Marian Dragomir (PSD)

Buzău (județul Buzău): Constantin Toma (PSD)

Târgoviște (județul Dâmbovița): Cristian Stan (PSD)

Craiova (județul Dolj): Olguța Vasilescu (PSD)

Galați (județul Galați): Ionuț Pucheanu (PSD)

Drobeta-Turnu Severin (județul Mehedinți): Marius Screciu (PSD)

Slatina (județul Olt): Emil Moț (PSD)

Zalău (județul Sălaj): Ionel Ciunt (PSD)

Alexandria (județul Teleorman): Victor Drăgușin (PSD)

Vaslui (județul Vaslui): Vasile Pavăl (PSD)

Focșani (județul Vrancea): Cristi Valentin Misăilă (PSD)

Pentru funcţia de primar general al Bucureştiului, lupta a fost strânsă și s-a ținut între primarul Gabriela Firea, din partea PSD, şi Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de alianţa electorală PNL-USR PLUS. Rezultatul a fost total neașteptat, în urma voturilor venite din partea oamenilor, Nicușor Dan reușind să câștige Bucureștiul. 

În Capitală, în cursă au intrat 18 candidaţi, iar procentele dinaintea votului pentru primarul Firea s-a apropiat de cele ale candidatului dreptei, Nicuşor Dan.

Între cei doi lupta a fost strânsă și doar câteva zeci sau sute de voturi au făcut diferența.

Candidaţii PSD la Primăriile de Sector, în Capitală

-Sectorul 1 – Daniel Tudorache

-Sectorul 2 – Dan Cristian Popescu

– Sectorul 3 – Aurelian Bădulescu

– Sectorul 4 – Daniel Băluţă

-Sectorul 5 – Daniel Florea

-Sectorul 6 – Gabriel Mutu.

Ce s-a întâmplat în alte orașe mari din țară

Situația a fost tensionată și în alte orașe din țară. Rezultatele au fost apropiate, iar cursa dintre candidați a fost total neașteptată. Unele dintre cele mai interesante competiții au avut loc la Primăria Constanței și cea din Bistrița Năsăud.

Oraşele unde administraţiile ar fi putut rămâne neschimbate sunt Iaşi şi Cluj, unde neclintiți până acum au fost Mihai Chirica şi Emil Boc, de data aceasta colegi de partid în PNL.

Decebal Făgădău din partea PSD a candidat pentru un nou mandat după ce a devenit primar interimar în 2015, în Constanța. Acest lucru s-a întâmplat în urma demisieu lui Radu Mazăre. La alegerile din 2016 a câştigat funcţia de primar.

Lia Olguţa Vasilescu a revenit în cursă

În Iași, a candidat Camelia Gavrilă, din partea PSD. Aceasta a lucrat în trecut ca profesoară de limba română şi a ocupat funcţiile de inspector şcolar general şi director şcolar.

La primăria Primăria Timişoara a candidat din partea PSD Voichiţa Lăzureanu, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. De asemenea, Călin Dobra își depusese candidatura pentru şefia administraţiei judeţene.

Lia Olguţa Vasilescu, lider din conducerea PSD, a revenit  în cursa pentru un nou mandat de primar al Craiovei. Ea a mai ocupat această funcție în perioada 2012-2017. Din partea PSD, pentru funcţia de primar candidează actualul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus.

Reguli impuse la vot

Una dintre reguli a vizat măștile de protecție. Toate persoanele care au mers la vot și toți cei care au susținut organizarea au fost obligați să le poarte. Și pe gură, și pe nas.

Persoanele care merg la vot pot înlătura pentru scurt timp măștile de protecție, doar când li se va cere, pentru a fi identificate.

Cea de-a doua regulă s-a referit la respectarea distanțării fizice de cel puțin un metru între participanții la alegerile locale 2020.

Alegătorii au fost obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi localul de vot, precum și la ieșire. Administrațiile locale sunt cele ce au asigurat flacoane cu soluție dezinfectantă.

Urmăriți Impact.ro și pe