Primar român, reținut de DIICOT pentru vânzarea de produse pe bază de cannabis

Elena Avramescu 27.01.2021, 15:54
Primar român, reținut de DIICOT pentru vânzarea de produse pe bază de cannabis

Primar român, reținut de DIICOT. Este vorba despre Silviu Șchiopu, primarul din Ungra, care a fost prins pe picior greșit de DIICOT, iar acum plătește cu vârf și indesat pentru faptele comise.

Primar român, reținut de DIICOT

În cursul zilei de marți, 26 ianuarie, procurorii DIICOT de la Brașov au făcut 23 de percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov, Timiş, Sibiu şi Cluj, la domiciliile mai multor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Se pare că toți suspecții comercializau droguri de risc prin intermediul mai multor societăți comerciale sau magazine care promovau produse obţinute din cânepă și pretindeau că au efecte benefice pentru sănătate. În acest sens, audierile vor avea loc la sediul DIICOT – ST Brașov, conform mai multor surse judiciare.

Primar roman, retinut de DIICOT
Silviu Schiopu

După cum au precizat sursele citate în dosar, mare a fost surpriza când s-a descoperit că ar fi vizat chiar primarul comunei Ungra, din Brașov, care o să fie și el audiat de către procurori în cadrul cercetărilor. În plus, firma acestuia, Ungra CBD, deține chiar și un magazin online, prin prisma căruia se vând produse pe bază de Cannabidiol.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, mai multe persoane au desfășurat activități de trafic de droguri de risc, prin intermediul unor societăți comerciale ce puneau în vânzare produse ce conțineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanță psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis. Precizăm faptul că Δ9 – Tetrahidrocannabinol (Δ9 – THC) este o substanţă psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis, iar Cannabis-ul face parte din Tabelul-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, fiind un drog de risc.

În fapt, în cursul anului 2020, pe teritoriul României au început să funcționeze magazine care promovează produse obţinute din cânepă, conţinând canabidiol (CBD) ale cărui efecte pentru sănătate s-ar considera a fi benefice. Prezentarea acestor magazine, care în scurt timp au ajuns să se dezvolte şi în spaţiul on line, foloseşte drept siglă planta de Cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe produse alimentare pe bază de cânepă, aproximativ 400 de grame de canabis, ciuperci halucinogene, 7 comprimate de ecstasy, precum și sumele de 7.500 de euro și 7.900 de lei. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane, găsim scris în comunicatul DIICOT.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...