EXCLUSIV

Prima soție a lui Mihai Constantinescu, mărturie răvășitoare la doi ani de la moartea artistului. ”Mi-a marcat existența”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 25.10.2021, 16:02

Vineri, 29 octombrie, se împlinesc doi ani de la trecerea în neființă a marelui artist Mihai Constantinescu, solistul care a adus atât de multă bucurie, în sufletele românilor, cu piesele sale, ”O lume minunată”, ”Un zâmbet, o floare” și ”Maria”.

Mormântul cântărețului din Cimitirul Ghencea Militar este acoperit cu flori, semn că nu a fost uitat, că a rămas viu în amintirea celor care l-au cunoscut. Mihaela Constantinescu, prima soție a lui Mihai Constantinescu, își găsește cu greu cuvintele. Și, da, dorul doare. Al naibii de tare. Confesiunile femeii îndoliate, pentru impact.ro, sunt răvășitoare: ” Îmi este foarte greu să trăiesc fără Mihai.

Îl caut și îl găsesc în amintirile noastre, amintiri pe care nu ni le poate fura nimeni, nici măcar moartea. Dar nu este destul. Mi-e dor de ochii lui, de zâmbetul lui, de vocea lui. Mi-e dor să îl sun și să îi scriu un mesaj la care să îmi răspundă. Mihai nu va fi niciodată o amintire.

El a fost, este si va fi întotdeauna o prezență inefabilă în viața mea. Unicitatea lui mi-a marcat existența și îl voi iubi întotdeauna. Am trăit împreună o poveste de iubire unică, care ne-a permis să nu ne despărțim niciodată… Îi port iubire și recunoștință și îi îmbrățisez amintirea cu lacrimi, cu gânduri și cu sentimente eterne”.

Mihaela Constantinescu: ”Voi merge la cimitir și voi depune o coroană de flori din mătase”

Mihaela se pregătește de parastasul de doi ani de la despărțirea de omul care i-a fost atât de drag, de solistul pe care, de altfel, l-a iubit o țară întreagă.

”Voi face parastas, la un azil de bătrâni, unde am făcut de fiecare dată. Voi merge la cimitir și voi depune o coroană de flori din mătase, așa cum îi duc mereu. Sunt atât de triste aceste zile…”, ne-a mai declarat Mihaela Constantinescu.

Mihai Constantinescu 3
Mihai Constantinescu și prima sotie

 Mihai Constantinescu: „Nu de moarte mi-e frică, ci de veșnicia ei”

Solistul Mihai Constantinescu vorbea cu detașare despre moarte, acum câțiva ani, în interviul pentru Antena Stars: „Nu mă gândesc la moarte. Am zis că poate, undeva, cândva, ne vom întâlni într-o altă dimensiune. Există splendida vorbă că nu de moarte îmi este frică, ci de veșnicia ei.

Sunt extrem de multe teorii vizavi de moarte, de moartea clinică, ce au pățit cei care au fost în moarte clinică, cum au plecat pe acel tunel de lumină. Unii s-au întors și au spus, alții, nu. Sau probabil că asta e o activitate finală a creierului”. Mihai Constantinescu s-a stins din viață pe 29 octombrie 2019, la vârsta de 73 de ani, după ce a suferit al treilea stop cardio-respirator.

Ce frumos povestea Mihai Constantinescu despre Mihaela Constantinescu: ” Faptul că oamenii pot să păstreze relații frumoase este minunat”

Iar despre Mihaela, prima lui soție, Mihai Constantinescu a avut mereu numai cuvinte de laudă: ”Faptul că oamenii pot să păstreze relații frumoase este minunat. Ce poate fi mai frumos? Avem o apariție într-o gară și o dispariție în altă gară. Între timp trebuie să fim buni, înțelepți, înțelegători”, spunea el, în același interviu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...