Prima reacție a Vioricăi Dăncilă, după înregistrările din ședința CEx. Premierul se ține tare după ce și-a amenințat colegii

Ciprian Ioana 09.10.2019, 16:22
Prima reacție a Vioricăi Dăncilă, după înregistrările din ședința CEx. Premierul se ține tare după ce și-a amenințat colegii

Viorica Dăncilă a avut, miercuri, o primă reacție după ce a fost înregistrată în timp ce-și amenința colegii în ședința CEx. Premierul a venit cu propriile explicații după ce înregistrarea a apărut în presă.

Premierul Viorica Dăncilă a fost obligată să dea explicații după înregistrarea apărută în presă, în care își amenință voalat colegii că, odată instalat noul Guvern, va începe redeschiderea dosarelor penale.

Șefa Guvernului s-a ținut tare și, în ciuda faptului că acest caz ar putea ajunge să fie tranșat de Curtea Constituțională, nu a dat înapoi. Viorica Dăncilă a insistat pe ideea că “dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, și numirea procurorilor”.

Prima reacție a Vioricăi Dăncilă după apariția înregistrărilor din CEx

Cum încearcă politicienii români să câștige o imagine bună de pe urma crimelor din Caracal. Zic că-s alături de rudele victimelor, dar sunt atât de departe

Viorica Dăncilă a fost nevoită să vină cu explicații după ce în presă au apărut înregistrări din ședința CEx din 8 octombrie.

“Interpretarea a fost așa cum și-a dorit-o fiecare. Eu am spus, am vorbit despre Secția Specială, pentru că, după cum știți, în spațiul public au apărut anumite afirmațîi sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiției. Le-am spus că noi nu vom lua nicio hotărâre, nu vom da nicio ordonanță de urgență în domeniul Justiției nici pentru desființarea Secției Speciale, nici pentru alt motiv”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a insistat și a spus că un nou Guvern poate aduce o reașezare a sistemului judiciar.

“Categoric că mizele guvernării sunt legate și de aceste lucruri. Dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, și numirea procurorilor, pentru că… asta este rolul”, a completat premierul.

Șefa Guvernului susține că a vrut să dea un semnal.

“Chiar am subliniat faptul că magistrații nu trebuie să mai fie numiți politic și, dacă va amintiți, chiar am propus pentru Ministerul Justiției o persoană din domeniul juridic fără să fie înregimentată politic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic, dar, după cum știți, președintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a menționat premierul.

Citește și Cum și-a pus Dăncilă în cap magistrații

Urmăriți Impact.ro și pe