Prima reacție a Protecției Consumatorilor după ce au fost anunțate percheziții DNA la sediul ANPC București. Ce fapte de corupție au ridicat suspiciuni autorităților, doi șefi sunt vizați

Mihnea Tălău 19.10.2022, 16:04
Prima reacție a Protecției Consumatorilor după ce au fost anunțate percheziții DNA la sediul ANPC București. Ce fapte de corupție au ridicat suspiciuni autorităților, doi șefi sunt vizați

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a avut o reacție rapidă în a se disculpa, după ce instituția a fost vizată, marți, de percheziții ale procurorilor DNA. În cadrul unui comunicat, ANPC susține că își desfășoară activitatea ”sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie”.

ANPC se jură că respectă legea și are toleranţă zero faţă de corupţie

„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducerea instituţiei nu face niciun fel de comentariu referitor la această situaţie. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie”, precizează sursa citată.

Sediul ANPC din București a fost percheziționat de procurorii DNA. Doi șefi din instituție sunt bănuiți de fapte de corupție și luare de mită. Este vorba despre șeful adjunct al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, și  de o șefă de serviciu din cadrul acestei instituții, au declarat surse citate de antena3.ro.

Primarul orașului Otopeni, reținut de procurorii DNA. Care sunt acuzațiile
DNA

Ce fapte reclamă procurorii DNA

Potrivit DNA, infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2018 – 2022. Acestea ar fi fost legate de unele controale la mai mulți agenți economici precum producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...