Prima reacție a premierului Orban, după ce Firea a cerut repetarea alegerilor. Mesaj dur pentru fostul primar al Capitalei

Stan Filon 01.10.2020, 13:07
Prima reacție a premierului Orban, după ce Firea a cerut repetarea alegerilor. Mesaj dur pentru fostul primar al Capitalei

Premierul Ludovic a avut prima reacție după ce Gabriela Firea a spus miercuri seara că alegerile locale trebuie repetate, după ce au apărut imagini în care PSD spune că membri USR-PLUS ar fura voturi. Premierul spune că nu a văzut imaginile respective, dar i-a transmis fostului primar General al Capitalei că nu știe să piardă.

Reacția lui Ludovic Orban după ce Gabriela Firea cere repetarea alegerilor. ”Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o”

”Nu știu la ce vă referiți. Nu am văzut. Ceea ce știu este că un consilier liberal a descoperit o tentativă de fraudare care e anchetată în momentul de față. Știu că pe numărătoarea paralelă a PNL Clotilde Armand a câștigat la o mie de voturi distanță”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban susține că este o anchetă în desfășurare și că cei care nu au respectat legea trebuie pedepsiți de lege.

Reactia premierului Orban, dupa ce Firea a cerut repetarea alegerilor
Reactia premierului Orban, dupa ce Firea a cerut repetarea alegerilor

Orban spune că nu a văzut imaginile publicate de Antena 3, dar spune că este invistigată situația de către procurori

”Nu știu de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral de Sector să își desfășoarea activitatea într-o clădire a primăriei, unde funcționa și sediul de campanie al primarului în funcție. Aștept ancheta și să îi pedepsească pe cei care nu au respectat legea”, spune Orban.

Despre solicitarea Gabrielei Firea, de repetare a alegerilor, premierul spune că aceasta trebuie ”să înțeleagă” votul bucureștenilor.

”Trebuie să știi și să câștigi și să pierzi. Să nu ști să pierzi, să te agăți de niște minciuni și denaturări a unor fapte mi se pare de neînțeles. Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o primar general”, a mai declarat premierul.

Scandalul de la Sectorul 1, departe de a se fi încheiat

Părea că situația se clarifică și la Sectorul 1 din Capitală, după ce Biroul Electoral a anunțat că reprezentantul USR-PLUS Clotilde Armand conducea după numărarea a 97,97% din voturi. Un video publicat de Antena 3 a inflamat din nou situația.

PSD cere anularea alegerilor de duminică și folosește drept argument imaginile în care susțin membrii social-democraților că ar apărea oameni din USR-PLUS care ar fura voturi.

De cealaltă parte, Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spune că nu a existat nicio fraudă și că în imaginile prezentate apare și președintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprâncu Nicolae.

Poliția face cercetări în acest caz, iar Jandarmeria a precizat într-un comunicat oficial că încăperea cu sacii de vot a fost desigilată la cererea președintelui BES S1. Sediul BES Sector 1 a fost păzit în cursul nopții de mașini ale Poliției.

Urmăriți Impact.ro și pe