Prima măsură pe care o va lua Prințul Charles când va deveni regele Marii Britanii. Și fiul său cel mare a fost de acord

Cristian Cojocaru 16.05.2021, 15:20
Prima măsură pe care o va lua Prințul Charles când va deveni regele Marii Britanii. Și fiul său cel mare a fost de acord

După ce va deveni Regele Marii Britanii și Irlandei de Nord, Prințul Charles vrea să ia o măsură inedită în scop turistic. Fiul Reginei Elisabeta a II-a, mai are și alte planuri puse la punct pentru momentul în care va urca pe tron.

Prințul Charles va lua o măsură inedită

Prințul Charles ar putea veni cu o schimbare radicală în ceea ce privește palatele regale. După cum se arată în presa din Marea Britanie, planul Prințului Charles este de a deschide Palatul Buckingham, Clarence House, Castelul Windsor, Sandrigham și Castelul Balmoral publicului larg, fiind transformate în spații publice.

Dorința moștenitorului tronului este ca aceste locații să fie deschise turiștilor pentru perioade mai lungi ale anului. Actualele planuri sunt discutate cu fiul său, Prințul William dar și cu ceilalți membri ai Casei Regale, după cum se arată în presa londoneză. Luna trecută, cererile publicului pentru a obține un bilet la picnicul de pe pajiștea Palatului Buckingam au crescut enorm, ducând la o suspendare temporară a rezervărilor.

Expoziția de vară de la Palatul Buckingham a fost de asemenea sistată în această vară din cauza pandemiei, fiind al doilea an consecutiv când nu are loc. Tururile ghidate vor fi disponibile între iulie și septembrie, oferindu-le turiștilor ocazia de a se plimba pe suprafața de 16 hectare private ale Reginei.

măsură Prințul Charles
Printul Charles are mai multe planuri puse la punct pentru momentul cand va urca pe tron

Alte planuri luate în calcul de moștenitorul tronului

Printre planurile Prințului Charles se numără și reducerea numărului membrilor regali plătiți din banii contribuabililor, după ce va urca pe tron. Astfel, se așteaptă ca Charles să ”renunțe” la prințul Harry și Meghan Markle, după ce își va pune planul în aplicare.

„Prințul Charles a vrut de foarte mult timp să reducă monarhia pentru a economisi și pentru a face ca regalii să merite banii pe care i-au primit de la contribuabil. Îmi imaginez ce va fi atunci când Harry și Meghan vor fi eliminaţi de pe lista membrilor familiei regale. Cred că dorinţa reginei care a vrut să țină familia împreună din totdeauna, din motive sentimentale, acum la vârsta ei nu și-ar dorit cu adevărat schimbări majore, ceea ce cred că este de înțeles. Doar Charles ar mai putea face asa şi o va face”, a declarat autorul regal Angela Levin pentru talkRadio.

Autorul este de părere că moștenitorul tronului va prelua toate atribuțiile deținute de tatăl său, după ce acesta a murit.

„El va însoți și regina, se spune că va fi prezentă la deschiderea Parlamentul pe 11 mai, iar prințul Charles o va însoți. Cred că, deși vrea să-și îndeplinească îndatoririle, va face un pas înapoi, chiar mai mare, va fi destul de greu să revii după pandemie și toată izolarea. De fapt, va fi recunoscătoare la un moment dat că fiul ei  va prelua conducerea, luând măsuri importante în numele Familiei Regale”, a mai afirmat Angela Levin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI