Mașinile electrice, camioanele și autobuzele își fac loc încet pe drumuri, astfel că a fost concepută și dată în utilizare prima mașină de pompieri electrică din lume. Vehiculele hibride și complet electrice sunt deja disponibile pentru o varietate de utilizări comerciale și personale.
Până în prezent s-au înregistrat peste 7,2 milioane de vehicule electrice, iar pe măsură ce tehnologia avansează, vor fi și mai multe. Cu toate acestea, abia de curând inovatorii au început să aplice tehnologia electrică vehiculelor de urgență. Acum, Departamentul de Pompieri din Los Angeles (LAFD) prezintă primul motor electric de pompieri din America de Nord de la grupul Rosenbauer din Austria.
Conceptul de camion de pompieri „Revolutionary Technology” (RT) a devenit pentru prima dată o realitate anul trecut, când LAFD a achiziționat camionul cu 1,2 milioane de dolari. Acum, motorul complet conectat la rețea face turul țării și oferă caracteristici inovatoare de siguranță, o dinamică de conducere excelentă și o manevrabilitate superioară.
Cu toate acestea, vehiculul nu este complet electric. Este un hibrid plug-in de serie ca Chevrolet Volt. Volvo Penta, care a creat sisteme de propulsie electrice pentru o varietate de aplicații, va alimenta camionul de pompieri Revolutionary Technology. Unitatea de acționare electrică se bazează pe o singură utilizare la tractoarele terminale. Pentru a testa durabilitatea, Rosenbauer va testa și alte trei camioane la Berlin, Amsterdam și Dubai. Compania a indicat că unitatea va începe producția în serie încă de anul viitor.
Camionul are două motoare electrice cu o putere totală de 490 cai putere și un cuplu off-the-chart. La fel ca în cazul majorității vehiculelor electrice, acesta oferă un centru de greutate scăzut pentru o stabilitate mare la virare. O opțiune suplimentară este o dronă integrată care ar putea fi utilizată pentru a extinde situația în afara vederii unui incendiu.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Chiar dacă din punct de vedere al puterii, motoarele pe benzină sau motorină câștigă de fiecare dată, camioanele electrice sunt mai silențioase, ceea ce permite echipei de salvare a incendiilor să comunice clar și eficient la locul de urgență. Deoarece trenul de acționare electric asigură puține combustii în timpul conducerii, RT reduce și emisiile, făcându-l o alternativă ecologică la camioanele diesel tradiționale.
La fel ca mașinile de pompieri tradiționale, camioanele electrice sunt cisterne cu pompă care pot oferi asistență în timpul incendiilor. Cu toate acestea, acestea au și o unitate de comandă mobilă conectată, o înălțime reglabilă și baterii încorporate cu încărcare rapidă, cu o capacitate de încărcare de 100 până la 150 kilowați. Un extensor de distanță permite RT să-și extindă autonomia de conducere electrică, deci nu se limitează la autonomia sa complet electrică.
S-ar putea să treacă câțiva ani până când o flotă completă de camioane electrice de pompieri ar exista în SUA. Între timp, este posibil să vedeți alte vehicule electrice de urgență pe drum, cum ar fi noua ambulanță Nissan cu emisii zero. Acest vehicul se bazează pe două baterii litiu-ion și poate acționa chiar ca o sursă mobilă de energie în timpul întreruperilor de curent și al dezastrelor naturale.
Diverse alte companii proiectează și dezvoltă în prezent flote de vehicule de urgență complet electrice, inclusiv mașini de golf pentru poliție și ATV-uri pentru operațiuni de căutare și salvare. Cu toate acestea, multe dintre aceste vehicule trebuie să fie supuse la zeci de teste și simulări înainte de a fi pregătite pentru drum, arată CleanFeet Report.